Haberler

ÖSYM 2016 Kılavuzu, 2016 yılı ÖSYM Tercih kılavuzu

Güncelleme:

ÖSYM 2016 Kılavuzu, 2016 yılı ÖSYM Tercih kılavuzu ve ÖSYM tercihleri öncesinde adayların bilmesi gereken bazı önemli detaylar. ÖSYM 2016 tercih kılavuzu ve tercihler öncesi adaylar için önemli bilgilendirmeler haberler.com adresinde.

ÖSYM 2016 Kılavuzu, 2016 yılı ÖSYM Tercih kılavuzu ve ÖSYM tercihleri öncesinde adayların bilmesi gereken bazı önemli detaylar. ÖSYM 2016 tercih kılavuzu ve tercihler öncesi adaylar için önemli bilgilendirmeler haberler.com adresinde.

Üniversite tercihlerinin yapılacağı süreçte adayların en büyük yardımcısı olacak 2016 Tercih Kılavuzu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlandı. Yine ÖSYM, 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü LYS sonuçlarını adaylarla paylaştı ve adaylar sınavdan aldıkları puanları öğrenme fırsatı bulmuş oldular. Şimdi heyecanla üniversite tercihlerini yapacakları günü beklemeye başladılar. Tercihler aşamasında 2016 Tercih Kılavuzu'ndan programları, programlar için gereken şartları ve üniversitelerin ayırdıkları kontenjanları öğrenebilecekler. Tercih süresi boyunca pek çok etkene önem göstermek gerekiyor. Adaylar hayal ettikleri ve uzun süreler boyunca özel hayatlarından vakit ayırarak özveriyle çalışmalarının karşılıklarını almak istiyor. Yoğun çalışmaların sonucunda alınan puanları, doğru tercihlerle pekiştirmek istediğiniz okullarda okuma fırsatını sizlere getirecek. Bu nedenle öncelikle 2016 Tercih Kılavuzu incelemesini dikkatli yapmak gerekiyor. Tercihlerin de akılcı bir şekilde yapılması gerekiyor. Çünkü tercihte yapılan hatalar bazen sizi istemediğiniz okullara, daha az istediğiniz okullara ya da boşta kalmanıza neden olabilir. Bu da eğitim hayatınızın mutsuzluklar içerisinde geçmesine neden olabilir. Bu nedenle hem puanları, hem okulları, hem de okulların bulunduğu şehiri ve bölgeyi iyi incelemekte fayda bulunuyor.

ÖSYM 2016 TERCİH KILAVUZU'NU YAYIMLADI

ÖSYS 2016 YILI TERCİH KILAVUZUNA ULAŞMAK İÇİN

ÖSYM tercih dönemi öncesinde adayların merakla bekledikleri 2016 Tercih Kılavuzu'nu yayımladı. Bu sayede öğrenciler kılavuzu inceleyerek, programları, programlar için gereken şartları, taban puanlarını ve kontenjanları inceleme ve tercih yapmadan önce değerlendirme fırsatı buldu. ÖSYM'nin resmi internet sitesinden yayımlanan 2016 Tercih Kılavuzu, bu süreçte öğrencilerin en önemli kaynağı olacak.

ÖSYM daha önce 2016 ÖSYS Tercih Kılavuzu'nun yayımlandığını adaylara duyurmuştu. ÖSYM'den yapılan duyuruda, "2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun Yayımlanması" adıyla yapılan duyuruda, "2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 27 Haziran-12 Temmuz 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir. Adaylara ve kamuoyuna duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

LYS SONUÇLARI ERİŞİME AÇILDI

Merakla beklenen LYS sınav sonuçları 18 Temmuz 2016 Pazartesi tarihinde ÖSYM tarafından açıklandı. Yaşanan darbe girişiminin ardından sonuçların açıklanmasında gecikmelerin yaşanabileceği düşünülse de, ÖSYM daha önce duyurduğu tarihte sonuçları açıkladı. Adaylar 2016 Tercih Kılavuzu'na ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilecek. ÖSYM, LYS sonuçlarının açıklanacağını bu duyuru ile adaylara bildirdi:

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title