Haberler

Ostim Başkanı Aydın Açıklaması

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Orhan Aydın, Türk sanayicisinin demokratik hayata inandığını ve sahip çıktığını belirtti.

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Orhan Aydın, Türk sanayicisinin demokratik hayata inandığını ve sahip çıktığını belirtti.

OSTİM OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından uluslararası basınla doğru ve sağlıklı bilgi akışını sağlamak amacıyla 30 civarında yabancı gazeteci OSTİM'de ağırlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin organizasyonuyla Türkiye'ye gelen gazetecilere OSTİM'in üretim gücünün anlatıldığı toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan OSTİM OSB Başkanı Orhan Aydın, darbe girişimi sonrasında bölgedeki çalışanların ülke demokrasisine sahip çıktıklarını kaydetti. Aydın, "Türk sanayisi, OSTİM başta olmak üzere Türk KOBİ'leri demokratik hayata inanıyor ve buna sahip çıkıyor. Bu değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sonuna kadar bunun yanında olacağız. Bunu tüm dünyanın huzurunda da ilan etmek istiyoruz. Üretime ve teknolojiye katkımızı artırarak devam ettirmeyi burada deklare ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Diğer konuşmalar

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı da darbe teşebbüsünden sonraki sabah 5 bin çalışanla işlerinin başında olduklarını kaydetti. Dörtkaşlı, "Bu ana kadar programlarda aksaklık veya kalite problemi yaşamadık. Hatta olaylardan sonra üretim ve ihracata daha fazla yoğunlaştık." ifadelerini kullandı.

OSTİM'deki bir kauçuk firmasının müşterisi olan İtalyan firmanın yetkilisi Sergio Cosantino, video konferans yoluyla katıldığı toplantıda, Türkiye'de birkaç firmayla çalıştıklarını ve kendileri açısından her şeyin yolunda gittiğini söyledi.

Alman-Çin ortaklığındaki bir elektronik şirketinin Genel Müdürü Ali Shahzad da hali hazırda bir Türk firmasıyla iş yaptıklarını, başka firmalarla da çalışmak istediklerini bildirdi.

Türkiye'de fabrika açmayı planladıklarını belirten Shahzad, "Çünkü Türkiye'de elektronik üretiminin çok iyi olduğunu ve PCP'ye ihtiyacın gün gün artışını görüyoruz. Yeni teknolojiyi buraya getirmek istiyoruz. Türkiye, bulunduğu coğrafya itibariyle hem Avrupa hem de Asya için önemli bir bağlantı. Bu amaçla ailemi de alıp Türkiye'ye yerleştim. Türkiye'de teknoloji anlamında güzel bir gelecek görüyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Orhan Aydın Aydın Türk Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title