Haberler

Reyhanlı'da Osmanlıca Kurslarına Büyük İlgi

Güncelleme:

Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen Osmanlı Türkçesi Kursları kapsamında 2012'den bu yana açılan 11 kursa katılan 250 kişiden 190'ı sertifika aldı.

Osmanlıca kurslarına büyük ilgi- Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde verilen "Osmanlı Türkçesi Kursları" kapsamında 2012'den bu yana açılan 11 kursa katılan 250 kişiden 190'ı sertifika aldı Reyhanlı Halk Eğitim Merkezi (HEM) bünyesinde 2012'den bu yana verilen "Osmanlı Türkçesi Kursları" kapsamında açılan 11 kursa katılan 250 kişiden 190'ına sertifika verildi.AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün de destekleriyle 2012 yılından bu yana sürekli verilen "Osmanlı Türkçesi Kursları"na Reyhanlı ilçesinde genç, yaşlı her yaştan vatandaş büyük ilgi gösteriyor.Haftanın 2 günü ve 8 saat süren eğitimlere katılan kursiyerler bir gün gibi kısa bir sürede Osmanlıca'nın mantığını kavrıyor.Yeni açılan ve 60 öğrencisi bulunan "Osmanlı Türkçesi" kurslarına 15-40 yaş arası kişilerin katıldığı bildirildi. Kursta, Osmanlıca kolay metinler, Osmanlı Türkçesi, Osmanlıca'da Arapça ve Farsça harfler, Osmanlıca'da arşiv ve edebi metinler olmak üzere dört aşamada eğitimler veriliyor. 96 saatlik kurs maratonunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere ise sertifika veriliyor.Kursiyerlerden 11. sınıf öğrencisi Feride Laçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlıca kursuna merakı nedeniyle geldiğini söyledi.Çevresindekilerin Osmanlıca'nın çok zor olduğunu ve öğrenmede zorluk yaşayacağını söylediğini ifade eden Laçin, "Kursa katıldıktan sonra Osmanlıca dersinin çok kolay olduğunu gördüm. Bir gün gibi kısa zamanda Osmanlıca'nın mantığını kavradım. Kursa yeni başlamama rağmen, Osmanlıca terimleri okuyacak düzeye geldim. Çok severek ve isteyerek katıldığım derslerime devam etmek istiyorum. Osmanlıca'nın bana katkısı, kendi kültürümüzü daha iyi öğrenmemi sağlayacak. Tarihimizi daha iyi anlamamı sağlayacak, dedelerimizin ve atalarımızın geçmişteki yaptıklarını daha kolay ve ilk ağızdan kendim öğrenebileceğim" diye konuştu. -

Kaynak: AA / Güncel

Reyhanlı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title