Haberler

Osmanlı Torunu Nilhan Osmanoğlu: Tarihi Diziler Gerçekleri Yansıtmıyor

Güncelleme:

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunu Nilhan Osmanoğlu, tarihi dizilere fena çattı. Osmanoğlu "yapılan Osmanlı dizileri gerçekleri yansıtmıyor" dedi.

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunu Nilhan Osmanoğlu, verdiği konferanslarda hep Osmanlı dizileriyle ilgiler sorulduğunu söylerek, dizilerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

"OSMANLI DİZİLERİ GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın 5. kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı padişahlarıyla ilgili dizilerin asla gerçekleri yansıtılmadığını ifade etti. Osmanoğlu, Kütahya'da Serdar Tuncer'in moderatörlüğünü yaptığı 'Ecdad Kalbe Düşünce' isimli programın konuk oldu.

OSMANOĞLU: KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN KUR'AN-I KERİM'İ 5 KEZ YAZMIŞ

Nilhan Osmanoğlu, programda yaptığı konuşmada, "Çok dizi izlemiyorum. 2 yıldır konferanslar veriyorum. Konferanslarda sorular hep diziyle ilgili oluyor. Kanuni Sultan Süleyman, Kur'an-ı Kerim'i 5 defa eliyle yazmış bir padişahtır. Bunları nasıl yakıştırıyorlar, inanamıyorum.


"TARİHİ AİLEM OLARAK GÖRÜYORUM HER AİLEDE KÖTÜ HUYLU OLUR"

Osmanoğlu sözlerine şöyle devam etti: Her zaman söylüyorum, ben tarihi ailem olarak görüyorum. Mutlaka ailede kötü huylu olanlar olabilir. Bu benim ailemse bunu aşikar bir şekilde söylemekten imtina ederim. Tarih aslında bizim ailemiz. Yok saydığımız, hakaret ettiğimiz aslında hepimizin ecdadı. İnsan babasına dedesine bunları reva görür mü?. Dünyanın dört bir yanında bu diziler gösteriliyor. Ama benim dedem o değil. Akşamları çok televizyon izlemiyoruz. Bunun yerine huzur sohbetleri yapıyoruz. Ailemizle birlikte yaptığımız sohbetlerde Peygamber Efendilerimizin ve padişah dedelerimizin hayat hikayelerini anlatırız. Bunlardan çocuklarımızla birlikte feyiz alırız. Geleneklerimizi bu şekilde sürdürüyoruz.

"ATALARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIMIZI ÖĞRETMEK İSTİYORUZ"

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ise konuşmasında, "Bugün ecdadımızı, Osmanlı Devletini konuştuk. Konuşurken yüreğimizin bir tarafında sızı vardı. Bundan sonra da hem çocuklarımıza, evlatlarımıza tarihten utanılmayacağını, geçmişimize, atalarımıza sahip çıkacağımızı öğretmek istiyoruz" dedi. Program sonunda Vali Ahmet Hamdi Nayir ile Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından, Serdar Tuncer ile Nilhan Osmanoğlu'na günün anısına hediye takdim edildi.




Kaynak: Haberler.com / Magazin

Kütahya Belediyesi Ahmet Hamdi Nayir Kamil Saraçoğlu Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title