Haberler

Osmanlı Tarihi Bilim Adamları Budin Kalesi'nde Bir Araya Geldi

Osmanlı İmparatorluğu’nun en kuzeydeki vilayeti olarak tarihte yerini almış ve 145 yıl boyunca Osmanlı toprakları içinde kalmış olan Budin Kalesi’nde Osmanlı Öncesi ve Osmanlı Araştırma Komisyonu (CIEPO) tarafından 4 gün boyunca süren bir sempozyum düzenlendi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun en kuzeydeki vilayeti olarak tarihte yerini almış ve 145 yıl boyunca Osmanlı toprakları içinde kalmış olan Budin Kalesi'nde Osmanlı Öncesi ve Osmanlı Araştırma Komisyonu (CIEPO) tarafından 4 gün boyunca süren bir sempozyum düzenlendi.

21'incisi düzenlenen sempozyumun dün düzenlenen kapanış bölümünde CIEPO ve Osmanlı bilimine gösterdiği özverili destekten dolayı İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz'a bir şükran beratı sunuldu. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki dünya mirası listesinde yer alan Budin Kalesi'nde düzenlenen konferansa dünyanın çeşitli ülkelerinden 200'ü aşkın Osmanlı tarihi bilim adımı iştirak etti. CIEPO Başkanı Michael Ursinus, Faik Yılmaz'ın 2009 yılından bu yana 3 kitaplarının basılmasını gerçekleştirerek, Osmanlı tarihi bilimine müthiş bir destek verdiği gerekçesiyle teşekkür etti. Başkan Ursinus, 1970'li yıllarda kurulan ve dünyada çok büyük saygınlığı bulunan CIEPO'nun daha önce böyle bir ödülü kimseye vermediğini, Faik Yılmaz'ın böyle bir ödüle layık görüldüğünü kaydetti. Alkışlar eşliğinde ödülünü alan Faik Yılmaz, birliklerinin CIEPO sempozyumlarının bildirimlerinin basılmasını ve bilim dünyasına sunulması önerisini gerçekleştirdikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Yılmaz, birlik olarak CIEPO'nun bilim dünyasına yaptıkları faaliyetleri desteklemelerinin kendileri için bir şeref olduğunu belirterek CIEPO'ya bundan böyle de ellerinden gelen desteklerin verileceğini söyledi.

Başkan Faik Yılmaz yaptığı açıklamada, bu güzel ülkede olmaktan ötürü Türk olarak büyük mutluluk duyduğunu, atalarının buralara sahip olmak için bir zamanlar buralarda canlar verdiğini, bilim dünyasına İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak hizmet etmekten büyük gurur duyduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, "Birliğimizin bilime katkısı olması önemli. Ben bir Türk olarak çok mutluyum, gururlu hissediyorum kendimi, bunu da İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'mize verilen en büyük şeref olarak kabul ediyorum ve çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. İlhan Şahin ise, CIEPO'nun 1970'li yıllarda kurulduğunu, başta hocaları Prof. Halil İnalcık, merhum Ömer Lütfü Barkan, Osman Okyar, Avrupa'nın ve batının Osmanlı tarihi üzerinde uzman önemli kişileri bir araya gelerek CIEPO'nun kuruluşunu gerçekleştirdiğini belirtti. Şahin, CIEPO'nun sadece Türkiye'de değil dünyada akademik bakımından bilim adamlarını bünyesi içinde barındıran en önemli kuruluşlardan biri olduğunu kaydetti. Şahin, "Bugüne kadar 20'den fazla uluslararası sempozyum yapan CIEPO'nun son 3 sempozyumundaki bildirileri kitap halinde basan Türkiye'nin en önemli sivil toplum örgütlerinin başında gelen İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Sayın Faik Yılmaz'a bir bilim kuruluşu şükran belgesi takdim etti. CIEPO tarihinde ilk defa bir iş adamına, başarılı bir baskıyla bilim dünyasına böyle eserleri kazandırmasından dolayı Faik Yılmaz'a bu ödülü layık gördü. Bu ödül bizi bir Türk bilim adamı olarak bir hayli duygulandırdı ve heyecanlandırdı" ifadelerinde bulundu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Faik Yılmaz İlhan Şahin İstanbul Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title