Haberler

Osmanlı Ruhu Eyüp'te Canlanıyor

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına devam eden Eyüp Belediyesi’nin, Feshane Caddesi üzerine kurmuş olduğu Osmanlı sokağı temalı evler ve stantlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına devam eden Eyüp Belediyesi'nin, Feshane Caddesi üzerine kurmuş olduğu Osmanlı sokağı temalı evler ve stantlar vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarına devam eden Eyüp Belediyesi, orucun maneviyatını vatandaşlara yaşatmanın yanı sıra Feshane Caddesi üzerine kurmuş olduğu Osmanlı Sokağı ile tarihi Ramazan kültürünü yaşatmaya çalışıyor. Kurulan Osmanlı Sokağı ile adeta nostalji rüzgarı estiren ve birbirinden güzel canlı renkleriyle adeta bir renk cümbüşü yaşatan evler, vatandaşların yoğun ilgisinin yanı sıra esnafın da yüzünün gülmesini sağlıyor. Tarihi Osmanlı evinden esinlenerek yapılmış evlerde giyim kuşamdan süs eşyalarına, temizlik ürünlerine ve gıda ürünlerine kadar birçok ürün stantlarda tanıtılıyor.

OSMANLI SOKAĞI ESNAFIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Osmanlı Sokağı'na fotoğraf atölyesi kurarak vatandaşların padişah kıyafetleriyle fotoğrafını çeken Burak Erbil, "Osmanlı Sokağı'na vatandaşlarımızın yoğun ilgisi var. Osmanlı kıyafetlerini giymeyi çok istiyorlar. Vatandaşlarımızın isteği ve arzuları var bizler de burada onları karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Osmanlı dönemine ait gül kokularının ve merhemlerin satışını yapan Tarık Şen ise, "Eyüp Ramazanları bir başka oluyor. Eyüp Sultan'a dışarıdaki şehirlerimizden gelen vatandaşlarımız oluyor. Bizler de onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Burada gereken ilgiyi gösteriyoruz, ikramlarda bulunuyoruz. Isparta ilini en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

PADİŞAH VE SULTAN OLUYORLAR

Feshane Caddesi'nde kurulmuş olan Osmanlı Sokağı'nı gezmeye gelen vatandaşlar fotoğraf atölyelerinde padişah kıyafeti giyip fotoğraf çektiriyor. Tarihi kültürü yaşamak isteyen vatandaşlar Feshane Caddesi'ne akın ediyor. Osmanlı Sokağı'na gelerek padişah kıyafeti giyen Mert Atalay, "Osmanlı Sokağı'nı tam gezme fırsatımız olmadı. İftarımızı yaptık buraya geldik. Girişte hemen padişah olalım dedik ve ailecek güzel bir resim çektireceğiz. Her sene buraya geliyoruz ve geziyoruz. Bu tür çalışmaların yapılması lazım, daha da genişletilebilir" diye konuştu.

Eşiyle beraber gelerek sultan kıyafeti giyen Zeynep Atalay da, "Eyüp'teki etkinlikler çok güzel, her sene gelmeye çalışıyoruz. Bu kıyafetleri giymek çok güzel ilk defa burada resim çektireceğim. O zamanlarda yaşamayı çok isterdim" dedi.

Feshane Caddesi üzerine kurulmuş olan Osmanlı Sokağı Ramazan ayı boyunca vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title