Haberler

Osmanlı Ocakları Karacabey'e Şube Açıyor

Türkiye genelinde teşkilatlanan Osmanlı Ocakları, Bursa'nın Karacabey ilçesinde şube açmaya hazırlanıyor.

Kuruluş gayesi, Osmanlı örf ve adetlerini araştırmak, tanımak ve tanıtmak olan Osmanlı Ocakları, Karacabey'de de şube açacak. Karacabey'e gelen Osmanlı Ocakları Bursa İl Başkanı Fatih Atan ve Bursa Teşkilatlandırma Başkanı Şafak Bayrak, 2 Ekim 2015 tarihi itibariyle Karacabey'de Abdurrahman Erdem başkanlığında, Yunus Dağçal, Abdullah Can ve Şaban Tayfur tarafından oluşan yönetime görevi tebliğ etti.

İl Başkanı Atan, Karacabey şubesini en yakın zamanda açacaklarını söyledi. Atan, yeryüzünün Osmanlı varlığından koptuğu andan itibaren ülkemizde ve dünyada bir 'Osmanlı ruhu' boşluğu oluştuğunu, onu taklit eden devletlerin ise adalet ve hoşgörü konusunda sınıfta kaldığını belirtti. Bu durumu, "Köklerinden koparılan bir ağaç kurumaya nasıl mahküm edilmişse, aynı şekilde bu millet de kendi kültüründen koparılarak kurumaya mahküm edilmiştir" şeklinde ifade eden Atan, "Osmanlı'nın ardından Müslüman dünyası ve Osmanlı toprakları kan ağlamıştır. Doğu Türkistan'da yaşanan feryatları işitiyor, Mısırda zalimliği görüyor, Suriye'de bitmeyen bir katliamı göz göre göre seyrediyoruz. Dünyaya vurulan Osmanlı mührünün yeniden ruhunu şerh etmesi gerekmektedir. Daha sonra toplum içerisinde her neferin, her ferdin kalbi ötekileştirmeden kazanılıp, yenilen hakların iadesi ve yapılan bu zulümlerin önüne geçilmesi gerekmektedir" dedi.

Kendisine verile bu vazifeden dolayı son derece mutlu olduğunu kaydeden Abdurrahman Erdem ise, "Bunun şuuru ve hassasiyeti içerisindeyiz. Osmanlı Ocakları'nın ülke sathında 1 milyon üyesi var. Karacabey'de çok kısa bir zamanda hizmet büromuzun açılacağını belirtir, şimdiden bütün halkımıza hayırlı olmasını dilerim. Osmanlı kültürü için hassasiyetle mücadele eden, adalet, hoşgörü, barış yanlısı ve kardeşlik duygusunu yaşayan Osmanlı torunlarına selam olsun" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karacabey Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title