Haberler

Osmaniyeli Şehit Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şanlıurfa'da, görevi başında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Kıdemli Çavuş Servet Demir, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Servet Demir'in cenazesi, Şanlıurfa'dan karayoluyla Hasanbeyli ilçesine getirilerek Yeşilyurt Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Yeşilyurt mezarlığında ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde şehidin eşi Pınar Demir ve yakınları taziyeleri kabul etti. Gözyaşlarına boğulan ve güçlükle ayakta duran Pınar Demir, oğluna sarılarak teselli buldu. Cenaze törenine katılan Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu şehidin eşi ve annesine başsağlığı diledi. Şehidin çocukları ile de yakından ilgilenen Tuğgeneral Celepoğlu, 4 yaşındaki Hasan'ı kucağına alarak bir süre ilgi gösterdi. Şehidin annesi Meryem Demir ise sağlık ekiplerinin kontrolünde sedye ile geldi. Meryem Demir, şehit oğlunun tabutuna sarılıp, resmini öptükten sonra, "Kuzum sen benden korkuyordun ama sen beni bırakıp gittin kuzum. Servetim beni niye bıraktın" diyerek gözyaşı döktü. Şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından Hasanbeyli İlçe Müftüsü Hasan Cerit, cenaze namazını kıldırdı. Namazın ardından şehidin naaşı Yeşilyurt Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Tayfun Dündar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada şehit Servet Demir'in aynı mahalleden çocukluk arkadaşı olan, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kaya'nın da bir yıl önce yine 29 Temmuz'da görevi icabı trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. İki arkadaşın bir yıl ara ile aynı gün ve aynı şekilde şehit olmaları, birbirini seven iki arkadaşın aynı kaderi paylaşması olarak yorumlandı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Servet Demir Hasanbeyli Şanlıurfa Osmaniye Politika Güncel Haberler

title