Haberler

Suriyeli Türkmenler Türkiye'de Siyasi Parti Kurdu

Güncelleme:

Suriye'deki iç savaş nedeniyle farklı kentlerden Türkiye'ye göç ederek Osmaniye'ye yerleşen bir grup Türkmen, 'Suriye Türkmen Kalkınma Partisi' adıyla siyasi parti kurdu.

Suriye'deki iç savaş nedeniyle farklı kentlerden Türkiye'ye göç ederek Osmaniye'ye yerleşen bir grup Türkmen, siyasi parti kurdu. Patinin isminin ' Suriye Türkmen Kalkınma Partisi' olduğu öğrenildi.

SEÇİME GİRMEYECEKLER

Suriye Türkmen Kalkınma Partisi Ömer İsa, partinin sözcüsü elektrik mühendisi Hasan Musullu ile birlikte Alibeyli Mahallesi'ndeki parti binasında gazetecilerle bir araya geldi. Suriye'de 3.5 milyon Türkmen bulunmasına rağmen kendilerinin parti ve dernek kurmasının yasak olduğunu belirten Ömer İsa, bu nedenle Türkiye'de parti kurduklarını söyledi. Türkiye'de seçime girmeyeceklerini ifade eden İsa, şunları söyledi:

"İÇ SAVAŞ SONA ERDİĞİNDE PARTİMİZİ SURİYE'YE TAŞIYACAĞIZ"

"Partimizi Osmaniye'de kurmuş bulunmaktayız. Bizler yaklaşık 50 yıldır baskı zulüm yaşadık, ağır acılar çektik oralarda. Türkiye'de de bizler parti kurmak istedik ve bu konuda da bize Türk devleti yardımcı oldu, teşekkür ediyoruz. Genel konseyimiz 25 kişiden oluşmakta ve Hatay, İskenderun, Gaziantep, İstanbul, Kilis olmak üzere 5 ofisimiz bulunmakta. Partimize sadece Suriye Türkmen kökenli vatandaşlarımız üyedir. Siyasi hedeflerimiz ise Suriye halk devrimini destelemek ve rejimi tüm simgeleri ile birlikte düşene kadar çalışmak içerdeki ve dışarıdaki tüm siyasi devrim güçler ile bu hedefe ulaşmak için yardımlaşmaktır. Devrime inanmak ve onu yaşayıp yaşatmak yüce değerlerini benimsemek, çoğulcu medeni ve gücünü halktan alan bir devlet kurmak, Suriye toprağının, halkını ve Türkmen toplumunun birliğini sağlamak ve yeni Suriye'yi kurarken tüm Suriye'deki topluluklarla çalışmaktır amacımız. İç savaş sona erdiğinde partimizi Suriye'ye taşıyıp siyasi faaliyetlerimize orada devem edeceğiz."

Hasan Musullu ise Türkmenler olarak Suriye'ye daha güçlü dönmek için partiyi kurduklarını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alibeyli Osmaniye Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (97)

Mamo:

Bu tırkmenler düşmanlarından daha çok kürtlere düşmanlar. Adamlarlada genetik kürt karşıtlığı var!

12
40
yanıtYanıtla
!!!!!!!!!!!!:

bir bu eksikti akp başımıza ne işler açtın

9
41
yanıtYanıtla
ADEM DOGANmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bi siz eksiktiniz

21
26
yanıtYanıtla
VatandaşRıza:

Blr bunlar eksikti.

18
21
yanıtYanıtla
Azad49bulanıkMobil-IOS:

Madem 3 buçuk milyon Türkmen var azaman neden bir halk savunma gücünüzü inşa edemediniz Kürtler devrim yaptı burun Kürt Bölgelerini Aldı hatta Halep merkezindeki iki bölgeye hakim Onlar konuşur kürtler yapar

14
18
yanıtYanıtla
AkpMobil-IOS:

Basarilar diliyorum bende bi TÜRKMENIM

8
23
yanıtYanıtla
AdamMobil-IOS:

Bi sizin partiniz eksikti ayrı dil ayrı toprak sizde istersiniz yakında

18
12
yanıtYanıtla
kurtmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bir sürü sorun varken bir de bunlarla uğraş Türkiyem.

15
12
yanıtYanıtla
Anadolunun SesimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Besle kargayi oysun gozunu .!!!!!

10
15
yanıtYanıtla
MÜCAHİT 61:

lan siz hangi amaca hizmet ediyosunuz ne ayaksınız lan ne için parti kurma gereği duyuyorsunuz bu ne pişkinlik gidin ülkenize savaşsanıza şakamısınız nesiniz dengesizler sizi. . .

16
8
yanıtYanıtla
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title