Haberler

Osmaniye Şehit Uzman Çavuş Demiryürek, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Demiryürek, son yolculuğuna uğurlandıHakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş 30 yaşındaki Veli Demiryürek, memleketi Osmaniye'de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Uzman Çavuş Demiryürek, son yolculuğuna uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin askeri araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Ulaştırma Uzman Çavuş 30 yaşındaki Veli Demiryürek, memleketi Osmaniye'de binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Bekar olan uzman çavuş Veli Demiryürek'in cenazesi, Van'daki törenin ardından memleketi Osmaniye'ye getirildi. Şehit Veli Demiryürek'in cenazesi önce Fakıuşağı Mahallesi'ndeki baba ocağına getirilerek helallik alındı. Daha sonra ise şehidin cenazesi törenin yapılacağı Asri Mezarlık Camii'ne götürüldü. Osmaniye Valisi Kerem Al, Adana 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş'ın da katıldığı cenaze töreninde ayakta durmakta zorlanan baba Besat Demiryürek, ağabey Tümay ve kardeşi Soner Raci Demiryürek'i yakınları ve askerler sakinleştirmeye çalıştı. Anne Adalet Demiryürek'in ise rahatsızlanmasından dolayı hastanede olduğu öğrenildi.

Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı namazın ardından, şehit Demiryürek'in cenazesi bir süre askerlerin omzunda taşındıktan sonra askeri cenaze aracına konuldu. Tekbirler eşliğinde Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığındaki aile mezarlığında toprağa verildi. Şehidin defni sırasında ise sakinleştirilmeye çalışılan baba Besat Demiryürek ise "Bırakın beni ne olur, koymayın yavrumu oraya" diyerek feryat edip gözyaşı döktü. Şehidin babası, ağabeyi ve kardeşi yakınları tarafından güçlükle sakinleştirilmeye çalışıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Osmaniye Hakkari Güncel Haberler

title