Haberler

Osmaniye'nin Asırlık Çınarı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde oğlu ve torunlarıyla yaşayan 112 yaşındaki Rukiye Aygün, ilerleyen yaşına rağmen kimsenin yardımı olmadan ihtiyaçlarını giderebiliyor.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde oğlu ve torunlarıyla yaşayan 112 yaşındaki Rukiye Aygün, ilerleyen yaşına rağmen kimsenin yardımı olmadan ihtiyaçlarını giderebiliyor.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu'nun, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla beraberinde Kadirli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Kılıçkeser ve parti yöneticileriyle Erdoğdu köyünde yaşayan 112 yaşındaki Rukiye Aygün'ü ziyaret etti.

Resmi kayıtlara göre 1 Temmuz 1904 doğumlu olan, 10 çocuk ve 50 torun sahibi Rukiye nine, kendisini ziyaretinden dolayı teşekkür ettiği Durmuşoğlu'na, oğlu ve torunlarının yanında kimseye yük olmadan yaşamını sürdürdüğünü anlattı.

Doğal ürünlerden vazgeçmemeyi ve çalışmayı uzun ömrün en önemli sırrı olduğunu anlatan Aygün, kendisini ilk kez bir milletvekilinin ziyaret etmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaşlı kadına çeşitli hediyeler takdim eden Durmuşoğlu da gelenek ve görenekleri yaşatmak amacıyla yaşlıların ziyaret edilerek hayır duasının alınmasının önemli olduğunu dile getirdi.

"Çınarların gölgesinde yetişen fidanlar sağlam olursa, fidanların gölgesinde hayat bulan çınarlar o denli uzun yaşar." diyen Durmuşoğlu, AK Parti olarak insanların yaşam ve hayat standartlarını yükseltmek için projeler geliştirdiklerini dile getirdi.

Durmuşoğlu, Rukiye nineyi evinde ziyaret ederek sohbet etme fırsatı bulmanın ve hayır duasını almanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayarak sorunları ve sıkıntıları varsa çözeceklerini aktardı.

Yaşlı kadının oğlu Mehmet Aygün ise annesinin ilerleyen yaşına rağmen birçok ihtiyacını kendisi görebildiğine işaret ederek "Doktora çok nadir giden annem bir süre önce alzaymır oldu. Bize bir zararı yok. Allah başımızdan eksik etmesin." dedi.

Durmuşoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Rukiye nineyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mücahit Durmuşoğlu Mehmet Aygün Osmaniye Kadirli Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title