Haberler

Osmaniye'de Düğün Yolunda Feci Kaza: Gelin Dahil 7 Kişi Öldü

Güncelleme:

Adana'daki kına gecesinin ardından düğün için hareket eden ve içinde 17 kişi bulunan minibüs, Osmaniye'de kaza yaptı. İçlerinde gelinin de bulunduğu 7 kişi hayatını kaybetti.


Adana'da kız evinde kına yapıp düğün için Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne giden 17 kişinin içinde bulunduğu minibüs, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'nde kamyona arkadan çarpıp hurdaya döndü. Kazada, gelin 22 yaşındaki Maşallah Yiğitalp'in de aralarında bulunduğu 7 kişi öldü, 4'ü çocuk 10 kişi de yaralandı.

Nişanlı olan çiftçi 25 yaşındaki Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp için aileleri dün akşam Adana'nın Gülbahçe Mahallesi'ndeki kız evinde kına gecesi düzenledi. Genç çift, gece boyunca yakınlarıyla birlikte gece boyunca halay çekip eğlendi. Kınanın ardından Sedat Yavuz ile Maşallah Yiğitalp çifti ile yakınları, pazar günü düğünün yapılacağı Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gitmek üzere yola çıktı.

KAMYONA ARKADAN ÇARPTI

İddiaya göre 35 yaşındaki Hayrettin Yelboğa'nın yönetimindeki 47 NF 790 plakalı minibüs, saat 23.15 sıralarında Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda ilerlerken, Osmaniye'nin Bahçe İlçesi'ndeki Ayran Viyadüğü'nde, önünde giden Yasin Ülkü yönetimindeki 01 BHN 56 plakalı sebze yüklü kamyona hızla çarptı.

Minibüsün hurdaya döndüğü kazada, gelin Maşallah Yiğitalp, annesi Zahide Yiğitalp (44), halası Gazali Yiğitalp (40) ile İlhan Yelboğa (23), Şükriye Yılmaz (42), Zeynep Altuğrul (55) ve Hadice Yavuz (57) yaşamlarını yitirdi. Sürücü Hayrettin Yelboğa, damat Sedat Yavuz, gelinin kardeşi spastik engelli Mehmet Yiğitalp (14), Zozani Oluç (7), Eylem Yelboğa (12), Halise Yelboğa (11), Evini Yavuz (22), Zehra Maho (35), Sakine Yağmahan (63) ve kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi yaralandı.

Kaza sonrası olay yerine çok sayıda sağlık, jandarma, polis ve kurtarma ekibi sevk edildi. Ambulanslarla Osmaniye, Gaziantep ve Bahçe Devlet hastanelerine götürülen yaralılardan 3'ün durumunun ağır olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından 7 kişinin cesetleri ise Osmaniye, Düziçi ve Bahçe Devlet hastanelerinin morguna götürüldü. Kazayı duyup hastanelere koşan yakınları, aldıkları acı haberle sinir krizi geçirdi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında kamyon sürücüsü Yasin Ülkü jandarma tarafından gözaltına alındı.

'DÜĞÜN YAPACAKTIK'

Kazada gelinini kaybeden ve oğlu da yaralanan İsmail Yavuz, yakınlarının cenazelerini almak için beklediği Bahçe Devlet Hastanesi'nde güçlükle ayakta durdu. Büyük bir acı yaşadıklarını belirten Yavuz, Kınamızı yaptık, pazar günü de düğün yapacaktık ancak bu kaza oldu. Ne diyeyim, Allah'ın takdiri dedi.

Ailenin akrabalarından Mehmet Cesur ise akşam kınanın ardından yakınlarını yolcu ettiklerini belirterek, Biz Yüreğir'e kadar yolcu ettik. 1.5- 2 saat sonra Hayrettin Yelboğa beni aradı, 'Bahçede trafik kazası geçirdik, yetişin bizi kurtarın' dedi. Hemen Bahçe'ye gittik ve korkunç manzarayla karşılaştık diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Yavuz Osmaniye Mardin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title