Haberler

Osmaniye Emniyeti'nden Skandal Operasyon

Osmaniye Doktor İhsan Göknal Mahallesi’nde ikamet eden Hanifi Çarpanalı (56), tanıdığı polislerin, “Yeni polisleri eğitmek için sizin evde çekim yapacağız” talebi üzerine, devlete güvenerek evinin kapılarını Osmaniye Emniyeti’ne açtı. Devletin haber ajansını da yanına alan Emniyet evde mizansen bir operasyon gerçekleştirdi. Çekim esnasında kendisini, eşi Rahime’yi ve baldızı Ümmü’yü evden çıkarttıklarını ifade eden Hanifi Çarpanalı, “24 yaşındaki oğlum Volkan’ı ise çekimlerde sanki suçlu gibi kullandılar. Yere yatırıp kelepçe taktılar. Evin her tarafını didik didik aradılar. Bu arada kendilerinin koyduğu bir tabancayı da benim evimde bulmuş gibi gösterdiler. Biz bütün bunları film gibi seyrettik” dedi.

Her şeyden habersiz, devlete yardımcı olduğunu düşünerek mutluluk yaşayan Çarpanalı ailesi, ertesi gün televizyonlarda dolandırıcılara karşı yapılan operasyon haberini izlerken kendi evlerinde yapılan çekimleri görünce şaşkına döndü. Gözlerine inanamayan Hanifi Çarpanalı, dosta düşmana rezil olduklarını belirterek, “Kendimizi dolandırıcı gibi izleyince bütün aile şoka girdik” dedi. Ertesi gün bütün tanıdıklarının kendilerini arayıp, olanları sormaya başladığını, hatta olayda ele geçirilen altın ve paralardan var mı diye sorduklarını anlatan Çarpanalı, "Olaydan etkilenen ve psikolojik bunalıma giren eşim şimdi hastanede yatıyor. Benim çocuklarım var. Onlar evlenecek ben nasıl kız istemeye giderim. Ben iyilik yapayım dedim, başıma bunlar geldi. Bu olayın bütün sorumlularından şikayetçiyim. Onları mahkemeye verip tazminat davası açacağım. Gerekirse hapse girsinler" diye konuştu. Yaşadığı olaydan dolayı artık polise de güvenmediğini belirten Çarpanalı, yarın bir gün başka türlü kendisine de oyun oynanabileceği endişesi yaşadığını da söyledi.

Diğer yandan görüntülerde olayda sanki ele geçirilen şüpheli durumunda gösterilen Volkan Çarpanalı ise artık Osmaniye’de kimsenin yüzüne bakamaz duruma geldiğini ifade ederek, “Ben iş aramaya gittiğimde artık bana şüpheli gözle bakıyorlar. Durumu anlatmaya çalışsam da inanmıyorlar. Halbuki ben suçlu olsam şimdi dışarıda olur muydum. Arkadaşlarım bile beni telefonla arıyorlar. Artık telefonlara dahi çıkmıyor kapatıyorum. Bütün bunların sorumlularından davacıyım” şeklinde konuştu.

Volkan Çarpanalı’nın arkadaşları da kendisini yıllardır tanıdıklarını böyle bir olayı duyunca inanamadıklarını söylediler. Yaşadıkları olay karşısında mağdur duruma düşen Çarpanalı ailesi şimdi sorumluları mahkemeye vermeye hazırlanıyor. 

ALİ CELAL KAYMAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title