Haberler

Osmaniye'den Kısa Kısa

Osmaniye Valisi Kerem Al, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) kaydı bulunan bazı aileleri ziyaret etti.

Osmaniye Valisi Kerem Al, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda (SYDV) kaydı bulunan bazı aileleri ziyaret etti.

Al, aralarında Suriyelilerin de olduğu 6 aileyi ziyaretinde sohbet etti, sorun ve talepleri dinledi. Al, ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda gıda ve para yardımı, iki aileye de yakacak yardımı yapılması talimatlarını verdi.

Ziyarette Vali Al'a Vali Yardımcısı Nail Anlar, İl Müftüsü Ramazan Çortul ile SYDV Müdürü Aykut Bulut eşlik etti.

"Sosyal medyaya psikolojik bakış" konferansı

Osmaniye'de, İnternet Haftası etkinlikleri kapsamında, "Sosyal medyaya psikolojik bakış" konferansı düzenlendi.

Psikolog Bahar Yalçınkaya, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'ndeki (OKÜ) konferansta, bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan gelişim ve değişimin, interneti günlük hayatın bir parçası haline getirdiğini belirtti.

İnternetin kullanım şeklinin önemli olduğunu ifade eden Yalçınkaya, şunları söyledi:

"İnternetin sunduğu yeni olanaklar, kullanıcılara çok sayıda seçeneklerle dolu, yeni ve etkileşimli bir dünyanın kapılarını açmaktadır. Yaşanmakta olan bu gelişmeler ve dönüşümler ise internetin kullanım şeklini ve dolayısıyla kullanıcıların rollerini doğrudan etkilemektedir. İnsanlar, eğlenceli zaman geçirmek, sorunlarından uzaklaşmak, rahatlamak, estetik bir haz almak, boş zamanlarını doldurmak ve duygusal rahatlama sağlamak gibi nedenlerle sosyal medyayı kullanmaktadır. İnsanlar sosyal medyada günlük düşüncelerini yazmakta, bu düşünceler üzerine tartışabilmekte ve yeni fikirler ortaya koyabilmektedirler."

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Cerrah Ramazan Çortul Kerem Al Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title