Haberler

Osmaniye'de Yanan Ormanlar Ağaçlandırılıyor

Geçen yıl Kadirli ilçesindeki yangında zarar gören 454 hektarlık ormanlık alanda, ağaç dikimine başlandı Zarar gören alana 200 bin fidan dikilecek.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde geçen sene çıkan yangında zarar gören 454 hektarlık ormanlık alanı yeniden ağaçlandırmaya başladı.

Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 9 Eylül 2013'te, Akdam Köyü mevkiindeki ormanda 454 hektarlık alanın zarar gördüğü anımsatıldı.

Yangının ardından Adana Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalara başladığı ve ilk olarak zarar gören tüm ağaçların alandan çıkarıldığı belirtildi.

Ormanın ağaç dikimine hazır hale getirildiği bildirilen açıklamada, "Yanık sahada hava şartlarının uygun olmasıyla geçen hafta dikim işleri başladı. Dikim çalışmaları Akdam, Yeşilyayla ve Çiçeklidere köylerinden gelen 120 orman köylüsü tarafından gerçekleştiriliyor" ifadelerine yer verildi.

-200 bin fidan dikilecek

Ağaç dikimi sırasında incelemede bulunan Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl, "Yanan Alanların Rehabilitasyonu ve Yangına Dayanıklı Ormanlar Projesi" kapsamında sahaya, fıstıkçamı, dut, incir, keçiboynuzu, servi, ceviz ve kızılçam türlerinden toplam 200 bin fidan dikileceğini belirtti.

Seçilen türlerin yangına karşı dirençli olmasına ve ileride orman köylüsüne gelir getirmesine dikkat edildiğini anlatan Kızıl, şunları kaydetti:

"Yanık saha dahilinde bir adet de bal ormanı tesis edeceğiz. Çalışmalar yıl sonuna kadar bitirilecek ve köylülerin bütçesine de önemli bir katkı sağlamış olacağız. Yanan bir karış ormanın bile boş kalmamasına azami dikkat gösteriyoruz. Zarar gören sahanın yeniden ormanlaştırılması için gereken tüm işlemler yapılıyor." - Adana

Kaynak: AA / Güncel

Osmaniye Kadirli Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title