Haberler

Osmaniye'de Öğretmenler Bordro Yaktı

Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi tarafından maaş bordrosu yakma eylemi gerçekleştirildi.

Eğitim Bir-Sen Osmaniye Şubesi tarafından maaş bordrosu yakma eylemi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eylemde konuşan Osmaniye Şube Başkanı Erdoğan Asarkaya, "Eğitim çalışanlarının emeğinin karşılığını alamadığını hatırlatmak ve eşit işe eşit ücret düzenlemesinde 'Sizin muadilinizi bulamadık, onun için dışarıda kaldınız' diyen hükümet yetkililerine, biz buradayız ve ülkenin en önemli işini yapıyoruz demek için buradayız" dedi.

Yasada istediklerini aldıklarını ve şimdi sıranın masaya geldiğini belirten Asarkaya, "Masada ortamı geren değil, eğitim çalışanlarının hakkını veren hükümet olmalısınız diye haykırmak için buradayız. Bir an önce toplu sözleşme masası kurulmalı ve hükümet, enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir teklifle kamu çalışanlarının karşısına çıkmalıdır. Ek ödeme mağduru öğretmenler ve öğretim elemanları olarak, 4/C'li personel olarak, hizmetli, memur, şef, şube müdürü, denetmen, uzman, sayman, teknisyen, şoför ve kütüphaneci olarak buradayız. Kısacası bütün eğitim çalışanları için buradayız. Eğitim çalışanları olarak bize reva görülen ücreti protesto etmek için buradayız. Emeğimizin karşılığını alamadığımızın altını çizmek, adımıza düzenlenen bordroları yakmak için buradayız" şeklinde konuştu.

Eğitim çalışanları olarak hükümete seslendiklerini söyleyen Asarkaya, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Biz kimseden lütuf beklemiyoruz. Emeğimizin ve alın terimizin karşılığını istiyoruz. 'Ekonomi büyüyor, Türkiye zenginleşiyor' diyenlere, eğer büyüme varsa o zaman büyümeden payımızı verin diyoruz. Eşitlik ve adalet adına düzenleme yapanların ortaya çıkardıkları eşitsizlik ve adaletsizliğin giderilmesini istiyoruz. Bugünden itibaren bir hafta boyunca derslere 'Eğitim Çalışanıyız, İnsanca Yaşam İçin Hakkımızı İstiyoruz' yazan kokartlarla gireceğiz. Bütün arkadaşlarımızı, kokartları yakalarına takmaya davet ediyor, önümüzdeki hafta yapacağımız eylemde buluşmak üzere herkese teşekkür ediyoruz."

Konuşma esnasında sık sık sloganlar da atan Eğitim Bir-Sen üyeleri ise konuşmanın sonunda maaş bordrolarını yaktı. Eylem olaysız sona erdi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title