Haberler

Osmaniye'de "Kutlu Doğum Haftası" Hazırlıkları

Osmaniye Müftüsü Çortul: "Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde bizi şefkatle davet eden sözlerini yeniden hayata geçirelim"

Osmaniye Müftüsü Ramazan Çortul, "Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde bizi şefkatle davet eden sözlerini yeniden hayata geçirelim" dedi.

Osmaniye İl Müftülüğü tarafından, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Ahmet Cevdet Paşa Konferans Salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu, İstiklal Marşı  ve Kuran-ı Kerim okunması ile başladı.

Programda konuşan İl Müftüsü Çortul, Hz. Muhammed'in hayatından örnekler anlatarak, "Gelin yeniden kenetlenip Ensar ve Muhacir kardeşliğini ve dostluğunu yaşatalım. Sevgili Peygamberimizin veda hutbesinde bizi şefkatle davet eden sözlerini yeniden hayata geçirelim" diye konuştu.

Çortul, hafta boyunca kentte yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi vererek, vatandaşları davet etti.

Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu da, Hz. Muhammed'in hayatının her bir anının bütün insanlık için öğrenilmesi gereken bir hayat tarzı olduğunu söyledi.

İslam Peygamberi'nin tüm insanlık için yol gösterici olduğunu belirten Vali Oduncu, "Başta kendim olmak üzere gelin bugünden sonra kendimizi samimiyet konusunda teste tabi tutalım, işlerimizde, ilişkilerimizde samimi olalım ve halkımıza karşı dürüst olalım. Halkımıza karşı olan inancı ve halkın bize olan inancını yeniden tesis edip kazanalım, tamir edilmesi gereken eksikler varsa bunları tamir edelim" ifadelerini kullandı. - Osmaniye

Kaynak: AA / Yerel

Ramazan Çortul Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title