Haberler

Osmaniye'de Karikatür Sergisi

Osmaniye'de açılan sergide Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'nda ilk üç dereceye giren 45 eser sergileniyor.

Osmaniye'de açılan sergide Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması'nda ilk üç dereceye giren 45 eser sergileniyor.

Karikatürcüler Derneği ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti işbirliğiyle bir alışveriş merkezinde açılan sergide, 2014 yılında düzenlenen Uluslararası Nasrettin Hoca karikatür yarışmasında dereceye giren eserler yer alıyor.

Karikatürcüler Derneği Genel Başkanı Metin Peker, AA muhabirine, sergide dünyanın en saygın karikatür sanatçılarının yarışmaya katıldığını belirterek, sergiye ilgiden memnun olduğunu söyledi.

Türk mizahının piri olan Nasreddin Hoca adına düzenlenen bu yarışmanın dünyadaki benzerleri arasında ilk sıralarda bulunduğunu ifade eden Peker, "Karikatürcüler Derneği olarak 1974 yılından bugüne kadar Nasreddin Hoca Karikatür Yarışmasını 35 yıldır yapıyoruz. Bu sene 36'ncısını gerçekleştireceğiz. Burada seyrettiğimiz sergi 35'inci karikatür yarışmasında ödül alan karikatürlerden oluşuyor. Anadolu'da bir şehirde bu kadar büyük ilgi gösterilmesi karikatür sanatı adına çok sevindirici bir durum. Şuanda burada 40 ülkeden 45 eser bulunmakta. İnsanlar düşüneceklerini özgürce çizsin göndersin diye temamız, konumuz serbest bıraktık" diye konuştu.

Serginin 10 Ocak tarihine kadar açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Karikatürcüler Derneği Nasreddin Hoca Osmaniye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title