Haberler

Osmaniye'de İnsan Hakları Günü Etkinliği

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Osmaniye'de düzenlenen etkinlikle kutlandı.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Osmaniye'de düzenlenen etkinlikle kutlandı. Valilik İnsan Hakları Kurulu tarafından düzenlenen etkinlikte, "Çocuk ve Engelli Hakları" konulu konferans verildi.

Atatürk Ortaokulu salonunda düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Atatürk Ortaokulu Öğretmeni Süheyla Kavun'un "İnsan Hakları" konulu açılış konuşmasının ardından Engelli Çocuk Hakları konulu sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda daha sonra Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ömer Güngör, "Çocuk ve Engelli Hakları" konulu sunum yaptı. Güngör, "Engellilik; doğuştan yada kaza veya uzun süren bir hastalık sonucunda oluşan bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yeteneklerin kaybı olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizdeki engelli bireylerin nüfusa oranı yüzde 14'tür. Engelli kişi öncelikle bakıma muhtaç ve normal olmayan bir birey olarak görülmekte, toplumun diğer üyelerinin kullandıkları haklardan ayrı tutulmaktadır. Sonuçta engelli bireyin topluma katılımı engellenmekte ve hakları kısıtlanmaktadır. Engelliliğe neden olan koşulların ortadan kaldırılması, toplumsal bilincin arttırılması ve engelli bireylerin sosyal, ekonomik ve siyasal arenaya tümüyle dahil olduğu bir toplum yaratmak için gerekli fırsatların sağlanması son derece önemlidir. Ülkemizde engelli bireylere verilmesi zorunlu temel hizmetler şunlardır: Çevresel Mimari Erişim Hakkı, Ulaşım Hakkı, Engelliler İçin Özel Araçlar, Engellinin Eğitim ve Kültür Hakkı" diye konuştu.

Program, İnsan Hakları Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. Programa Vali Yardımcısı ve Valilik İnsan Hakları Kurulu Başkanı Halit Deveci, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, 6 Nokta Körler Derneği Şube Başkanı Necdet Yılmazer, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda ortaokul öğrencisi katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömer Güngör Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title