Haberler

Osmaniye'de Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması

Güncelleme:

Osmaniye'de geleneksel olarak düzenlenmekte olan 17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'na ülkemizin 31 ayrı ilinden ve bir de yurt dışı olmak üzere toplam 240 şiir başvurusu yapıldığı bildirildi.

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) organizasyonu ile bu yıl 17.'si düzenlenecek olan Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'na başvuru süresi sona erdi. OŞYAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın Genel Koordinatörü Mustafa Bardak, başvuruların sona ermesi ile ilgili yaptığı açıklamada; "Yarışmayı, katılım ve ödül töreni tarihini erteleme veya aksatma yapmadan 16 yıldır aralıksız olarak düzenlemekteyiz. 17. yarışmamıza katılımlar 13 Nisan Pazar günü sona erdi. Ancak; yarışmaya katılmak için şiirlerini Cuma veya Cumartesi günü damgası ile Kargo veya Posta ile yapılan gönderileri, Pazartesi günü kabul ettik. Gelen şiirlerin ayrım işlemlerinin tamamlanmasının sonunda 31 değişik ilimiz ile yurt dışı olarak Azarbeycan'dan olmak üzere toplam 240 eser ile 156 kişinin katılmış olduğunu belirledik. 25 Nisan 2014 Cuma günü saat 17.30'da Kıbrıs şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı içerisinde yapılacak olan ödül dağıtım töreninde; yarışmamızın ilkesi gereği tüm katılımcılara en az 5 değişik ödül veriyoruz. İlk 3 dereceye giren şiirlerin yazarları ile Osmaniye'mizin gelişip kalkınmasına kültürel, sanatsal ve gazetecilik alanında katkıda bulunan ve şu anda da yaşamda olmayanların anısına da ödüller veriyoruz" dedi.

ANILARINA ÖDÜL VERİLENLER

OŞYAD tarafından düzenlenen Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın ödül töreninde, anılarına Ödül verilen isimler de bulunuyor. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak; "Osmaniye merkezli düzenlediğimiz yarışmalarda yıllardır, A. Neşet Dinçer, Salih Sefa Yazar, Adnan Yemliha Yazar, Ali Rıza Karadağ, M. Cemal Şenadam, Ahmet Birgül, Ahmet Borazan anısına ödüller verdik. Geçtiğimiz yıl ise derneğimiz kurucu üyelerinden Süleyman Yurtsever anısına da ödül verdik. Bu yıl da yine derneğimiz üyelerinden Yüksel Öktem anısına ödül vereceğiz" dedi.

Yarışmaya katılan iller ile ilgili de bilgi veren Bardak; "Etkinliğimize bu yıl Balıkesir, Antalya, Ankara, İstanbul, Karaman, Yalova, Denizli, Kocaeli, Sakarya, Gaziantep, Adana, Eskişehir, Diyarbakır, Aydın, Malatya, Mersin, Tokat, Siirt, Konya, Kilis, Kütahya, Kahramanmaraş, Hatay, Isparta, Samsun, Trabzon, Manisa, Çanakkale, İzmir, Van ve Osmaniye illeri ile birlikte Azarbaycan- Bakü'den de katılımlar gerçekleşti. Bazı illerdeki şairlerimizi ilimizde konuk edeceğiz. Tarihi ve turistik yerlerimizi gezdirip, şehrimizi tanımaları olanağını sağlayacağız" şeklinde konuştu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Bardak Osmaniye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title