Haberler

Osmaniye'de 22 Bin 706 Kişi İşe Yerleşti

Osmaniye’de 2013 yılında 22 Bin 706 kişiye istihdam sağlandı.

Osmaniye'de 2013 yılında 22 Bin 706 kişiye istihdam sağlandı. Ayrıca 2013 yılının Ocak-Ekim ayları döneminde, İŞKUR'a 9720'si erkek, 5266'sı kadın olmak üzere toplam 14.986 yeni başvuru yapıldığı bildirildi.

Vali Dr. Mehmet Oduncu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nden brifing aldı. Vali Oduncu, İŞKUR Hizmet Binası önünde Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Şahin ve Şube Müdürleri tarafından karşılandı. Vali Oduncu, brifing öncesinde, Müdürlüğün birimlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müdürlüğün toplantı salonunda verilen brifing sunumunun öncesinde konuşan Vali Oduncu, "Bir insanın işsiz kalması o insan için yıkım demektir. Bu nedenle vatandaşlarımızın uzun vadede çalışabilecekleri iş sahibi olabilmeleri, insanca yaşayabilmeleri için fevkalade önemli. Dolayısıyla, biz bu insanlarımızı iş sahibi yapmak zorundayız. Öncelikle gerçek işsizlerin tespit edilmesi, bu vatandaşlarımıza uygun istihdam alanlarının bulunması, işverenlerimizin ihtiyacına uygun emek gücü ile işverenlerin buluşturulması temel hedefimiz. Bu konuda İŞKUR Müdürlüğümüze önemli görevler düşüyor" dedi.

İŞKUR personelinin, işsiz insanlarla empati kurmaları gerektiğinin de altını çizen Vali Oduncu, "İşsiz vatandaşlarımızın içinde bulundukları durum çok zor ve acı verici bir durum. Dolayısıyla burada çalışan personellerimizin, bunun bilincinde olmaları ve bu konudaki hassasiyetlerini kaybetmemeleri gerekiyor. Bu bilinç ve farkındalıkla, her insanımızın evine ekmek götüreceği bir sistemi Osmaniye'de en iyi şekilde çalıştırmamız lazım. Bu çerçevede İŞKUR'un üstlendiği sorumluluk oldukça önem taşıyor. İŞKUR'dan yeni istihdam alanları oluşturmalarını beklemiyoruz, bunu işverenlerimiz yapacak ama mevcut istihdam alanlarının tespiti ve iş arayan vatandaşlarımızla işverenlerin buluşturulması konusunda hızlı, verimli ve sonuç alıcı çalışmalar yapılması Çalışma ve İş Kurumumuzun en önemli sorumluluğu. Bu konuda herhangi bir aksaklık olmaması gerekir" diye konuştu.

Vali Oduncu'nun konuşmasının ardından, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Şahin, Müdürlüğün çalışmalarını içeren brifing sunumunu yaptı. Kurumun tarihçesi, personel ve araç durumu hakkında bilgi veren İl Müdürü Şahin, İŞKUR'un hedef kitlesinin; işverenler, iş arayanlar, işsizlik ödeneği alanlar, sosyal yardım alanlar, meslek edinmek için işgücü yetiştirme kurslarına katılmak isteyenler, iş arama becerileri eğitiminden yararlanmak isteyenler, kendi işini kurmak isteyenler, meslek seçme aşamasında olanlar, mesleki becerilerini geliştirmek isteyen, iş bulmada ya da mesleğini değiştirme ve uyum sağlamada zorluk çekenler, ortaokul ve lise sonrası eğitim programı tercihlerinde bilgi ve yardıma ihtiyacı olan öğrenciler olduğunu söyledi. İl Müdürü Abdulkadir Şahin, sunumun devamında 2013 yılının Ocak-Ekim ayları döneminde, İŞKUR'a 9720'si erkek, 5266'sı kadın olmak üzere toplam 14.986 yeni başvuru yapıldığını, bu başvurulardan 1579 erkek, 635 kadın olmak üzere toplam 2214 kişinin İŞKUR aracılığıyla, 20.492 kişinin ise doğrudan iş yerlerine başvurarak, toplamda 22.706 kişinin 2013 yılında işe yerleştirildiğini kaydetti. İl Müdürü Şahin, İŞKUR'un işgücü yetiştirme faaliyetleri, bu kapsamda açılan kurslar, kursları başarı ile bitirenlerin işe yerleştirilme durumları, işsizlik sigortası, İŞKUR'un Bakanlık tarafından verilen hedefleri gerçekleştirme durumları hakkında bilgi vererek brifingi bitirdi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdulkadir Şahin Mehmet Oduncu Ali Çağlar Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title