Haberler

Osmaniye Belediyesi 4.yaz Spor Okulları Açıldı

Osmaniye Belediyesi'nin 4.Yaz Spor Okulları törenle açıldı.

Osmaniye Belediyesi'nin 4.Yaz Spor Okulları törenle açıldı. Açılışa eski milli futbolcu ve geçen dönem MHP'den milletvekili adayı olan Saffet Sancaklı ile eski hakemlerden Özcan Pehlivanoğlu onur konuğu olarak katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Çalışkan Müzik Grubu mini bir konser verdi. Daha sonra söz alan eski hakemlerden Özcan Pehlivanoğlu, "Mutlu şehir Osmaniye'de, mutlu çocuklar gördüm. Küçük yaşta çocuklarımıza spor eğitimi vermemiz gerekiyor. Bugün dünya kupasında yarı final mücadelesini yöneten Cüneyt Çakır daha çok küçük yaşlarda iken kendisi gibi hakem olan babası ile bizim hakem antrenmanlarına gelirdi. Bu başarı küçük yaşta aldığı eğitimden kaynaklanıyor" dedi.

Yaz Spor Okulları'nın açılışına katılan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı'ya Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara tarafından Fahri Hemşehrilik beratı verildi. İlk kez bir ilden fahri hemşehrilik beratı aldığını söyleyen Sancaklı, Başkan Kadir Kara'ya teşekkür etti. Osmaniye'nin hemşehrisi olmanın kendisi için büyük bir onur kaynağı olduğunu ifade eden Saffet Sancaklı, "Osmaniye'nin bir sloganını gördüm, Mutlu Şehir şeklinde yazılmış. Burada çocukların ve insanların güldüğünü görmek çok güzel. Bu yaşta çocuklar spora teşvik edilirse ve spor yapmaya devam ederlerse, ileriki yaşlarda hangi yoldan gidecekleri belli olur. Bu yaşta çocuklarımızın enerjilerini harcayacak bir aktiviteleri olmaz ise ne yazık ki onlar da kötü yollara gider. Ben bu çerçeveden baktığımızda bu tip etkinlikleri çok önemsiyorum. Bu yüzden sporu sadece bedensel değil de bedensel, psikolojik ve ülkeye güzel gençler yetiştirmek için çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi. Saffet Sancaklı'ya ayrıca Yeni Osmaniyespor Taraftarlar Derneği buket çiçek ile takımlarının flamasını hediye ettiler.

Saffet Sancaklı'yı çok sevdiklerini ve kendisine fahri hemşehrilik beraatı vermekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Başkan Kadir Kara, Saffet Sancaklı'nın örnek kişiliği, başarılı ve disiplinli spor yaşantısı ile şehrimize, genç kuşakların, spora karşı ilgisinin artmasına ve ilimizin tanıtımındaki katkılarından dolayı, bu hemşehrilik beraatını verdiklerini söyledi. Kara şöyle devam etti:

"Belediye olarak çocuklarımıza kurslarımızı ücretsiz olarak vermemizin yanı sıra, spor malzemelerini ve taşıma gibi giderleri de ücretsiz olarak sağlıyoruz. Biz Osmaniye Belediyesi olarak çocuklarımıza ne yapsak azdır diyoruz. Bu yıl basketbol, futbol ve voleybol branşlarında açılan 4. Yaz Spor Okulları'na yaklaşık 600 öğrenci kayıt yaptırdı. Yaz spor okullarımızın açıldığı günden bu yana yaklaşık 3 bin çocuğumuza spor yaptırmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Bu arada tören alanında Başkan Kadir Kara'nın imzasını taşıyan "Samet Aybaba onurumuz oldu" şeklindeki pankart dikkatlerden kaçmadı. Başkan Kara, konuşmasında Samet Aybaba'yı da Beşiktaş teknik direktörü olmasından dolayı bir kez daha tebrik etti. Başkan Kara, 4.Yaz Spor Okulları'na katkılarından dolayı Önderspor, Karayiğit Petrol İnşaat ve Otomotiv ile Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Belediye Başkanı Kadir Kara ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir arasında Osmaniye Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde daha çok branşta hizmet vermek için işbirliği protokolü imzalandı.

Törenin son konuşmasını ise Vali Celalettin Cerrah yaptı. Vali Cerrah, çocuklara her konuda sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, "Okullarımızın kapandığı şu günlerde çocuklarımızın bir kısmı tatile çıktılar. Tatil imkanı bulamayan çocuklarımız ise kendi imkanları ile eğlenmeye çalışıyorlar. Osmaniye Belediyemizin düzenlediği Yaz Spor Okulları öğrencilerimizin tatillerini sporla değerlendirmeleri için güzel bir fırsat. Belediye Başkanımız Kadir Kara'yı ve emeği geçenleri tebrik ediyorum. Buradan yetişecek çocuklarımızın ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, Mutlu Şehir Osmaniye'nin adını her yerde duyuracağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara ve milli futbolcu Saffet Sancaklı, eski hakem Özcan Pehlivanoğlu'nun düdüğü ile minyatür kaleye vuruş yaptılar. Tek isabetli şutu ise Vali Celalettin Cerrah yaparak atışların galibi oldu. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Celalettin Cerrah Saffet Sancaklı Kadir Kara Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title