Haberler

Osmangazi'ye Bahar Şenliklerle Geliyor

Güncelleme:

Bursa'nın fethinin 687. yılı Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri ile kutlanacak.

Beylikten imparatorluğa giden yolda en büyük adımlardan ilki olan Bursa'nın fethinin 687. yılı Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri ile kutlanacak. Şenlik programını tanıtan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Tarihe yön veren Osmanlı İmparatorluğu'nun tohumlarının atıldığı yerde, Bursa'mızda 9. Kez düzenlediğimiz Fetih şenliği ile bu coşkuyu bugün bir kez daha yaşıyoruz" dedi.

Sümbüllü Bahçe Konağı'nda gerçekleştirilen " Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" programı tanıtım toplantısında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar;

"Şanlı tarihimizi hatırlamak, cihan imparatorluğuna kapı açan Bursa'mızda o manevi havayı ve coşkuyu bir ay boyunca solumak ve yaşatmak, yerli ve yabancı tüm ziyaretçilerimize tarihimizi tanıtmak amacı ile yaptığımız şenliği 9 yıldır aralıksız sürdürüyoruz. Sınırları ülkemizi aşan şenliğimiz bu yıl da bir ay boyunca Bursa'ya şenlik yaşatacak" diye konuştu.

Başkan Dündar, "Osmanlı'nın kurulduğu yerde 687 yıldır hiç bitmeyen coşku ve heyecana 7'den 77'ye herkesin ortak olmalarını bekliyor, düzenlenen etkinliklere tüm Bursalılarımızı ve yerli yabancı ziyaretçilerimizi davet ediyorum" dedi.

ŞENLİK PROGRAMI

Osmangazi Belediyesi'nin, Osmangazi Kaymakamlığı, Uludağ Üniversitesi ve DAĞ-DER'in katkılarıyla düzenlediği ve bu yıl 9.su gerçekleştirilecek Fetih Şenlikleri, 5 Nisanda Osmanlı Kaftanları Sergisi ve aynı gün başlayacak Yıldırım Bayezid Han Dönemi Sempozyumu'nun ilk bölümü ile başlayacak. 36 akademisyenin sunum yapacağı sempozyum, 6 Nisan Cumartesi günü de Ördekli Kültür Merkezi'nde devam edecek.

6 NİSAN BURSA'NIN FETHİ

Bursa'nın Fethi, 6 Nisan 2013 tarihinde Pınarbaşı Meydanı'nda gerçekleştirilecek resmi törenle kutlanacak. Kutlamalarının tamamlanmasının ardından aynı gün saat 16.00'da Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Fetih Yürüyüşü gerçekleştirilecek. Her yıl vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ve şenliklerin en dikkati çeken etkinliklerinden biri olan Fetih Yürüyüşü, Saltanat Kapı'dan başlayacak ve Fomara Meydanı'nda coşkulu gösterilerle sona erecek.

Yürüyüş, Atatürk Caddesi-İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi takip edilerek, Fomara'daki Osman Gazi Heykeli'nde final gösterileriyle bitecek.

ÖNCE KINA SONRA DÜĞÜN

Şenliklerin en otantik bölümlerinden biri olan köy düğünü ve öncesinde düzenlenen kına merasimi de her yıl olduğu gibi bu yıl da DAĞ-DER'in katkılarıyla gerçekleştirilecek. 6 Nisan akşamı DAĞ-DER Kültür Merkezi'nde Köy Düğünü öncesi kadınlara kına eğlencesi düzenlenecek. Buradaki etkinlikte yüzyıllardır devam eden gelenek aslına uygun olarak canlandırılacak.

KÖYDE OTANTİK ŞÖLEN

Şenliklerin 3. günü olan 7 Nisan Pazar sabahı Osman Gazi ve Aziz Şehitlerimizin anısına mevlit ve dua okunması ile başlayacak olan program, Soğukpınar-Bağlı köylerinde yapılacak köy düğünü ile son bulacak. Köy düğünü geleneklerinin tamamının uygulanacağı etkinlikte, gerçek bir düğün yapılacak. 8 Nisan Pazartesi günü Dü-Şems Ensemble "Ege'nin iki yakası" konseri ile Bursalılar notalarla tarihe yolculuk yapacak. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan konser, iki kültür arasında ezgi ve dans şölenine dönüşecek. Şenlikler, 14 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek 8. Uluslararası Osman Gazi Tarihi Kent Koşusu ve 21 Nisan Pazar günü yapılacak Rahvan Atları Koşusu ile son bulacak. Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da fotoğraf yarışması düzenlenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Osman Gazi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title