Haberler

Osmangazi'den Çocuklara Özel Dergi

Osmangazi Belediyesi’nin ciddi talep gören çocuk dergisi ‘Rüzgargülü’ kısa bir molanın ardından yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte yayın hayatına başladı.

Osmangazi Belediyesi'nin ciddi talep gören çocuk dergisi 'Rüzgargülü' kısa bir molanın ardından yeni eğitim-öğretim dönemi ile birlikte yayın hayatına başladı.

Bugüne kadar ilçenin tarihi geçmişini içeren araştırma kitapları, şiir, hikaye ve roman gibi Bursa belleğine pek çok eser kazandıran Osmangazi Belediyesi, çocuklara yönelik eğitici eserlerden oluşan yayınlarıyla takdir kazanıyor. 3 ayda bir yayınlanacak olan ve içerisinde çevre, sağlık, bilim, kültür sanat, hobi ve çeşitli başarı hikayeleri ile hayvanlar alemi gibi birbirinden farklı pek çok konuda eğlenceli ve öğretici bilgilerin yer aldığı 48 sayfalık Rüzgargülü dergisi, kısa bir aranın ardından yeniden çıkmaya başladı. Çocukların zeka ve el becerilerinin gelişimine katkı sağlayacak çeşitli oyunlar ile bulmacaların yer aldığı Rüzgargülü, Bursa'da yerel yönetimler tarafından çocuklara yönelik hazırlanmış tek dergi olma özelliği taşıyor.

Belediye olarak eğitime çok ciddi bütçe ayırdıklarını, Milli Eğitim tarihinin Türkiye'deki tek çatı altında gerçekleştirilmiş en büyük eğitim yatırımını gerçekleştirdiklerin ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için atılan her adım, ülkemizin geleceğine yapılan en büyük yatırımdır. Onların eğitimli, donanımlı birer fert olarak yetişmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Okullarını, dersliklerini yeniliyor, yeni yeni eğitim yuvaları inşa ediyoruz. Hazırladığımız çeşitli yayınlarla onların eğitimine doğrudan katkı sağlıyoruz. Örneğin, üniversiteye hazırlanan gençlerimiz için yardımcı kitapçık bastırıp her yıl ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Bizim için öncelik geleceğimiz olan çocuklarımız, sağlıklı toplumun temellerinin atılmasında elimizden gelen katkıyı esirgemiyoruz" dedi.

Bu yaz, çocuklar tatillerini yaparken, 13 okulun dersliklerini yenilediklerini, spor alanları oluşturup bahçe düzenlemelerini yaptıklarını söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Tüm bunları yaparken ilköğretim çağındaki çocuklarımız için, her üç ayda bir yayınlanacak olan Rüzgargülü isimli dergimizi de hazırladık. Onların eğitimine, gelişimine katkı sağlayacak, bilgi ve yeteneklerinin gelişimine katkı sağlayacak bir dergi oldu" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title