Haberler

Osmangazi'de Toplu Sözleşme Sevinci

Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2 yıl geçerli olacak sözleşme ile işçilere ilk yıl yüzde 8.5, ikinci yıl ise yüzde 9 zam yapıldı. Yeni sözleşme ile birlikte en düşük işçi maaşı, sosyal haklar ve ikramiyelerle birlikte 3 bin 660 TL oldu.

Osmangazi Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası bünyesinde çalışan ve toplam 324 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Osmangazi Belediyesi ile sendika arasında sürdürülen görüşmeler neticesinde 2 yıllık anlaşma sağlandı. Sözleşmenin imza töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Yapılan görüşmeler sonucunda mutabakata vararak toplu iş sözleşmesini yeniliyoruz. İşçilerimizin ve milletimizin menfaati doğrultusunda güzel bir sonuç elde ettik. 2 yıllık geçerli olacak yeni sözleşmede işçilerimize ilk yıl yüzde 8.5, ikinci yıl ise yüzde 9 zam yaptık. Yeni sözleşme ile birlikte en düşük işçi maaşı 3 bin 660 TL oldu" diye konuştu.

Yeni sözleşmenin çalışanları memnun ettiğini söyleyen Dündar, "Ülkemizde enflasyon oranları artık çok düşük seviyelerde. Biz bu yeni sözleşme ile işçilerimize enflasyon oranının epey üzerinde bir katkı yaptık. Emeklerinin karşılığının bu olduğuna inanıyoruz. Yöneticiler olarak hem çalışanlarımıza, hem de kamuya karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk çerçevesinde hizmetlerimizi yürütüyoruz. Halkımıza en iyi hizmetleri sunmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni iş sözleşmesi de, çalışanlarımız adına hayırlı olsun" dedi.

"EN İYİ SÖZLEŞME MASADA BİTEN SÖZLEŞME"

Yerel-Sen Uzamanı Murat Aslan da yaptığı konuşmada, "Yaklaşık 2 ay süren görüşmelerin ardından sözleşme sürecini sona erdirdik. Görüşmelerin masada imza atılarak bitmesinden dolayı mutluyuz. En iyi sözleşme, masada biten sözleşmedir. Bu süreçte katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bütün Osmangazi Belediyesi'nde çalışılan işçilerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz de, "Yapılan görüşmelerin ardından bugün sözleşme imzalıyor olmaktan dolayı mutluyuz. İşçilerimiz adına güzel bir sözleşme oldu. Osmangazi Belediyemiz, çalışanlarımız ve sendikamız adına hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve sendika temsilcileri arasında sözleşme imzalandı. Sözleşmelerin imzalanmasının ardından sendika temsilcileri Başkan Dündar'a çini vazo ve plaket takdim etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Osmangazi Belediyesi Hizmet İş Sendikası Mustafa Dündar Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title