Haberler

Osmangazi'de Hizmette Sınır Yok

Osmangazi Belediyesi, sosyal belediyecilik ve hizmet konusunda sınır tanımıyor.

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda engelli vatandaşların ihtiyacı olan tekerlekli sandalyeler, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar tarafından hediye edildi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için geliştirdiği sosyal yardım projelerinin yanı sıra, toplumdaki dezavantajlı gruplara karşı sergilediği hassas duruş ile adından sıkça söz ettiren Osmangazi Belediyesi'nin hizmetleri, ilçe sınırlarını aştı. Avrupa ve Türkiye'nin en prestijli eserlerinden biri olan ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılan Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nda engelli vatandaşların istasyon ve peronlar arası ulaşım ihtiyacı Osmangazi Belediyesinin hibe ettiği engelli araçları ile karşılanacak. Günlük 50 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitedeki garda 3 peron, 6 demiryolu hattı bulunuyor ve gar 194 bin 460 metrekare kapalı alan ile bodrum ve zemin katlar dahil 8 kattan oluşuyor.

Ankara Hızlı Tren Garında kullanılacak tekerlekli sandalyelerin gar yöneticilerine tesliminde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar "Hızlı Tren Garı VİP İşletme Müdürümüz ve Engelsiz Yaşam Federasyon Başkanı ile bir vesile ile birlikte konuşurken, engelli vatandaşlarımızın gar içerisinde tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu öğrendik. Yeni açılan Hızlı Tren Garı, aynı zamanda engelsiz bir hizmet sunacak şekilde planlanmış bir yapı. Bizler de garın tekerlekli sandalye ihtiyacını karşılamaya talip olduk. Bugün de, 5 tekerlekli sandalyeyi gar yöneticilerimize hibe ediyoruz" dedi.

Ankara Hızlı Tren Garı'nın sadece Ankaralıların değil, İstanbul, Eskişehir, Bursa ve Konya gibi Türkiye'nin dört bir yanından gelen insanlara hizmet veren bir tesis olduğuna vurgu yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Bizler de, bu kardeşlerimizin, bu vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak adına bir katkı koyalım istedik. Onların yaşamını kolaylaştırabiliyorsak ne mutlu bize. Önümüzdeki günlerde Bozüyük, Eskişehir ve Konya'ya da birer tekerlekli sandalye hibe edeceğiz. Sonuç olarak buraları sadece Eskişehir, Ankara, Konya ve İstanbul'un değil, tüm vatandaşların faydalandığı tesisler. Sevgi engel tanımaz, hizmet engel tanımaz diyerek tekerlekli sandalyelerimizi engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz hayırlı olsun" diye konuştu.

Tekerlekli sandalyeleri teslim alan Ankara Hızlı Tren Garı VİP İşletme Müdürü Hasan Doğan, bugüne kadar vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için ellerinden gelen çabayı en azami düzeyde sergilediklerini söyledi. Doğan, "Garımızın çok büyük bir ihtiyacı yok. Sadece yeni katkılar gerekiyor. Bursa Osmangazi Belediye Başkanımızın getirdiği tekerlekli sandalyeler ile engelli vatandaşlarımıza bir nebze olsun katkı sağlamış olduk. Yardımsever, hoşgörü sahibi, 'halka hizmet, hakka hizmettir' düsturunu kendisine şiar edinmiş olan başkanımıza da teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımız, onlara uzatılan yardım elini görünce mutlulukları yüzlerinden okunuyor. Rabbim kimseyi engelli bırakmasın. Sizler gibi iyi niyetli, hoşgörülü ve yardımsever insanlarımız, yöneticilerimiz sayesinde onlara çok daha güzel hizmet sunma imkanı buluyoruz" diye konuştu.

Tekerlekli sandalyelerin Ankara Hızlı Tren Garı yönetimine teslimine katılan Türkiye Engelsiz Yaşam Federasyonu Genel Başkanı Bülent Kapu da, gösterdiği hassasiyet ve duyarlılık için Başkan Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Kapu, "Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin bir bir ortadan kaldırıldığını görmek, bizleri son derece sevindiriyor. Engelsiz bir gar için Bursa'dan kalkıp buraya kadar gelerek tekerlekli sandalye hediye eden Başkanımız Mustafa Dündar'a bu hassasiyeti için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title