Haberler

Osmangazi'de Doyumsuz Bir Akşam

Güncelleme:

Ege'nin iki yakası notalarla buluştu.

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında bir konser veren, "Dü-Şems Ensemble" Grubu Bursalılara tadına doyulmaz bir akşam yaşattı. Ege'nin iki yakasından ezgilerin yorumlandığı geceye katılanlar renkli bir etkinlik yaşamanın mutluluğu ile evlerine döndü.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 9. düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler çerçevesinde Merinos Atatürk Kongre ve kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda düzenlenen "Dü-Şems Ensemble-Ege'nin İki Yakası" konseri, muhteşem ezgilerle Bursalılara farklı bir akşam yaşattı. Konser öncesi salonu dolduran Bursalılara seslenen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl Bursa'nın Fethi'nin 687. yıldönümünün kutlandığının altını çizerek, "Bizde, Osmangazi Belediyesi olarak Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'nin 9.nu düzenliyoruz. Nisan ayı şenlikler nedeniyle kültürel ve sosyal açıdan çok yoğun geçiyor. Sempozyumdan Fetih Yürüyüşü'ne, yarı maratondan köy düğünü ve kınasına, konser organizasyonlarına kadar çok geniş kapsamlı etkinlik programımız var. Bu dönem etkinliklerimize bu akşamki gibi farklı bir konser daha ilave ettik. Önce Faruk Saraç'ın yaptığı Padişahın Esvabı Defilesi'ni gerçekleştirdik. Ardından Hatay Medeniyetler Korosu'nu getirdik.

Bu yıl da Dü-Şems gurubu Bursalılarla buluştu" dedi. Salonu dolduranların tadına doyulmaz bir müzik akşamı geçireceklerini ve evlerine dinlenmiş bir şekilde gideceğini anlatan Başkan Dündar, "Hakikaten stresten arınacağınız, keyifli bir akşam yaşayacaksınız" diye konuştu. Başkan Dündar'ın konuşmasının ardından sahne alan Dü-Şems Ensemble gurubu doyumsuz bir konser gerçekleştirdi. Efe Zeybek Türk Dans Topluluğu ve İstanpoli Rum Dans Topluluğu'nun da sahne aldığı konser, muhteşem görüntülerle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Osman Gazi Ege Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title