Haberler

Osmangazi Belediyesi Yeni Oyun Yazarları Arıyor

Osmangazi Belediyesi, Feraizcizade Mehmet Şakir adına bu yıl da oyun yazma yarışması düzenliyor.

Osmangazi Belediyesi, Feraizcizade Mehmet Şakir adına bu yıl da oyun yazma yarışması düzenliyor.

Yarışmanın tanıtım toplantısı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve jüri üyelerinin iştirakiyle Sümbüllü Bahçe Konağı'nda yapıldı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Milli değerlerimize sahip çıkacak yarışmalar düzenliyoruz. Edebiyat, şiir oyun yazma yarışması ile topraklarımızda yetişmiş büyük şahsiyetlere sahip çıkıyoruz. Büyük şahsiyetleri gelecek nesillere taşıyoruz. İz bırakan eserler, iz bırakan şahsiyetlerle mümkündür. Topraklarımızda yetişmiş düşünür, şair ve tiyatrocuların izini bu yarışmalarla takip ediyoruz" dedi.

Feraizcizade Mehmet Şakir adına bu yıl ikinci yarışmayı tertiplediklerini açıklayan Dündar, 2013 yılının özgürlük yılı olması dolayısıyla yarışmamızın konusunu hürriyet olarak belirledik. 6 Eylül 2013'e kadar müracaatları devam edecek yarışmaya bu yıl da yurt içinden ve yurt dışından amatör tiyatro yazarlarımızı bekliyoruz. Katılma şartları web sitemizde. Ayrıca broşürler bastırdık. Yarışmanın jüri başkanı TOBAV Genel Başkanı Tamer Levent, jüri üyeleri Bora Özkul, Prof. Dr. Nuran Tekerlek, Beyhan Büyük Yıldız, Ömer Naci Topçu, Yeşim Özsoy Gülen, Gülşen Karakadıoğlu olacak. Geçen yıl yarışmamıza 48 eser katılmış, çok kıymetli eserler ortaya çıkmıştı. Yarışmamızın bu yıl da Bursa'mıza ölümsüz eserler kazandırmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Yarışmanın sonuçları 25 Ekim 2013 tarihinde düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. Birinciye 5. bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin, mansiyon olarak 2 bin TL ödül verilecek. Ödül alan ilk üç oyunun bir kitap olarak yayınlanması, birincilik ödülü alan oyunun ise Osmangazi Belediye Tiyatrosu'nda oynanması sağlanacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title