Haberler

- Osmangazi Belediyesi Saraybosna Başçarşı'yı Yeniledi

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesi, Stari Grad Belediyesi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Saraybosna'daki 500 yıllık tarihi Başçarşı'da yürütülen yenileme çalışmaları tamamlandı.

Osmangazi Belediyesi'nin kardeş şehri Stari Grad Belediyesi'nin yardım çağrısı ile başlatılan projede, Başçarşı için 640 bin Avro'luk zemin ve alt yapı düzenlemesi yapıldı.

Bosna Hersek'ijn başkenti Saraybosna'daki 500 yıllık tarihi Başçarşı, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine açıldı. Açılış öncesi Bursa'dan gelen semazenler Başçarşı Meydanı'nda sema gösterisi düzenledi. Tarihi çarşının açılışı dolayısıyla düzenlenen görkemli törene Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, Stari Grad Belediyesi'nden yetkililer ve birçok vatandaş katıldı. Osmangazi Belediyesi'nin katkılarıyla yürütülen yenileme çalışmaları kapsamında meydandaki zemin doğal taş kaplandı, kaldırımlar güçlendirilerek yenilendi. Yeni led aydınlatma sistemi ile çarşı ışıl ışıl hale getirilirken, cadde üzerindeki mobilyalar da tamamen değiştirilerek çarşıya modern bir görünüm kazandırılı.

'Başçarşı Meydanı Çevre Düzenleme Projesi'nin tamamlanması dolayısıyla Bursa'dan Saraybosna'ya giden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yapılan çalışmaları inceledi ve kardeş belediye Stari Grad'ı ziyaret etti. Başçarşı Camii önünde dualarla karşılanan Başkan Dündar, kardeş belediyeler vasıtasıyla Balkanlarla sürekli irtibat halinde olduklarını söyledi. Ecdad yadigarı topraklarda yaşayan halklarla bütünleştiklerini ve tecrübe paylaşımında bulunduklarını ifade eden Başkan Dündar, "Derler ki tüm dünyadaki şehirler yok olsa sadece Saraybosna ayakta kalsa, tüm değerler inşaa edilip insanlık yeniden ayağa kalkar. Bizler Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugün Saraybosna'dayız. Burası ender çarşılardan bir tanesi. Şu anda en önemli projelerimizden birisi üzerinde olduğumuz meydandır. Buranın çevre düzenlemesini, alt yapı çalışmalarını gerçekleştirdik ve özüne uygun hale getirdik. Saraybosna kalkı için hayırlı olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Saraybosna Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title