Haberler

Osmangazi Belediyesi Meslek Sahibi Yapıyor

Osmangazi Belediyesi, her yaş grubundan vatandaşın hayatına dokunurken, istihdam seferberliğine yönelik genç girişimcilere de destek vermeye devam ediyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OSMEK'in girişimcilik kursunu tamamlayıp KOSGEB desteğiyle işletme açan gençleri ziyaret etti. Dündar, "Potansiyeli yüksek gençlerinden her alanda yararlanmak bizi ileriye taşıyacaktır. 24 yaşında işletme sahibi olan Soner Seymen kardeşimizi ve ağabeyini gönülden tebrik ediyorum. Allah, iş rastlığı versin.Yüzlerce vatandaşımız, OSMEK referansı ile iş sahibi oldu. Mesleki branşlardan hobilere kadar birçok alanda eğitim verilerek vatandaşlarımızın iş olanaklarını arttıran veya mevcut işlerini geliştirmelerine vesile olan OSMEK, herkesin sosyal yaşantısına artı değer katıyor. Sosyal belediyeciliği her alanda yaşatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Soner Seymen, girişimcilik kursuna başladığı ilk gün hocası ve arkadaşlarıyla projesini paylaşarak, 'Kahvelon' adında kafesini açacağı günün hayaliyle sürekli proje geliştirdiğini anlattı. Projesini duyan herkesin gözlerinde kendisi gibi heyecan gördüğünü ifade eden Seymen, kendilerine büyük destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti.

Kafenin girişinde bir Yeşilçam köşesi oluşturduklarını söyleyen Seymen, "Ayrıca, reading köşesi, uçan kitaplar bölümü şeklinde alanlar oluşturduk. Merdivenden kitaplık yaptık. Dekor olsun diye duvara bisiklet astık. Bisikleti hurdacıdan aldık ve birkaç boyama ve rötuşla istediğimiz hale getirdik. Buradaki pek çok aksesuarı hurdacıdan alıp yeniden değerlendirdik. Dekor anlamında da çok pozitif bir hava kattı. Hayallerinizi gerçekleştirmek için o anki imkansızlıkları düşünerek geri adım atmayın. Hayat aslında risklerden ibaret ve risk almasını da bilmek gerekir. Siz, iyi niyetle ve gerçekten helalinden kazanma arzusuyla çabalıyorsanız, Allah da kuluna gerçekten kapıları açıyor. Hayalleriniz varsa vakit kaybetmeyin" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title