Haberler

Osmaneli'nde "Toplum Yararına Çalışma" Projesi

Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP) kapsamında Osmaneli ilçesinde farklı projelerde çalıştırılmak üzere 58 işçi alımı yapıldığı bildirildi.

Belediye Başkanı Münür Şahin, yaptığı açıklamada, İŞKUR ortaklığında belediye tarafından hazırlanan 3 projenin TYÇP kapsamında onaylanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, 58 işçinin maliyetlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını ve istihdama katkı sağlayacağını kaydetti.

Tarihi evlerin restorasyonu, çevre düzenlemesi ve park düzenlemesi, ağaç dikimi ve bakımı ile çevre temizliği projesinde 58 işçinin yer alacağını ifade eden Şahin, şunları bildirdi:

"Belediyemiz bu projelerle bir milyon civarında bir maliyeti olacak iş gücünü ücretsiz olarak kullanma olanağını sağladı. Projenin süresi ilk etapta hazirana kadar, sonrası bu süre dokuz aya uzatılacak. İş bitiminde bu projede görev alan çalışanlar tecrübe kazanmış olacak ve başka şirketlerde işe yerleştirilecek. Bu çalışanların iş bitiminde belediyemizde kalmaları söz konusu değildir. Belediyemize aldığımız 20 civarındaki konakların restorasyonu çok önemli. TYÇP kapsamında bu konuda çok düşük maliyetle yol kat edeceğiz. Kerpiç atölyesi ayrı bir tasarruf sağlayacak, seramik, mermer, ytong gibi malzemeleri hibe yolu ile temin edeceğiz. Yeni büyük parklar oluşturuyoruz, bu parkların düzenlemesi de ekiplerce yapılacak. Ayrıca yeşil bir Osmaneli için 20 bin ağaç dikme projemiz devam ediyor ve bu kapsamda da çalışanlar büyük katkı sağlayacak."

Kaynak: AA / Yerel

Münür Şahin Osmaneli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title