Haberler

Osmaneli'de "Ver Elini Osmaneli" Projesi Kapsamında Turizm Paneli

Osmaneli Belediyesi’nin hazırladığı "Ver elini Osmaneli" projesi kapsamında Necla Hanım konağında turizm konulu bir panel düzenlendi.

Osmaneli Belediyesi'nin hazırladığı "Ver elini Osmaneli" projesi kapsamında Necla Hanım konağında turizm konulu bir panel düzenlendi.

Konuşmacı olarak Şeyh Edebali Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsa İplikcioğlu ve TÜRSAB Eğitim Komitesi Başkanı Dr. Mesut İnan'ın katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra yaptığı konuşmada projeyi tanıtan Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin "BEBKA destekli bu projede şuan sona geldik. Bütün çalışmalar tamamlandı. Bildiğiniz gibi 656 bin lira kalkınma ajansında destekli bir projeydi. Bu proje kapsamında bir o kadar da belediye kendi bütçesinden harcamak üzere projenin sonuna gelmiş bulunmaktayız. İçmeler Osmaneli için çok farlı bir anlam ifade ediyor. Tarihi çok eskiye dayanan bir tesisimiz. Eski İstanbul Üniversitesi Rektörümüz Yunus Söylet'in bu projede çok katkıları olmuştur. Kendilerine bu desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Özellikle İstanbul Üniversitesi'ndeki çalışmalar bu suların şifalı olduğu da kesinlikle saptanmış oldu. Şuana kadar İçmeler'de 9 adete prefabrike evi bitirmiş durumdayız, çeşmeler ise bir iki haftaya kadar bitmiş olacak ve bir ay içerisinde de tesisimizi tam olarak halkımızın hizmetine ve turizme açmış olacağız" dedi.

Sakarya ve Bilecik istikametine her iki yönde Osmaneli'de yetişen yöresel ürünleri satış yerleri yapacaklarını, hem Osmaneli esnafının, hem de yoldan gecen vatandaşların buralardan faydalanmış olacağını anlatan Başkan Şahin, "Osmaneli'den geçmekte olan Sakarya nehri Osmaneli için ayrı bir değer. Biz Belediye olarak Sakarya kenarına parklar yapmaktayız. Yine Osmaneli halkımız için sosyal aktiviteler yapabilecekleri yerler yapmaktayız. Sinemamızı da kısa bir süre sonra faaliyete geçireceğiz. Bunlarla Osmaneli'de yaşam kalitesini belli bir noktaya getirmiş olacağız. Her şey Osmaneli' de yaşayan değerli halkımız için ve dışarıdan Osmaneliyi gezmeye gelen halkımızın rahatı, huzuru için olacak. Ben burada bu çalışmalarımızda bizleri hiç yalnız bırakmayan Kaymakamımız Edip Çakıcı'ya, buraya konuşmacı olarak gelen iki değerli hocalarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, "Osmaneli halkının büyük umutla beklediği bu proje artık son aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Sanayi ve tarım Osmaneli'de bir şeklide ilerlemeye devam ediyor. Belediyemiz yeni sanayi alanları oluşturdu. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bir tarafdan canlanıyor. Dört adet fabrikamızın inşattı OSB'de devam ediyor. Bu fabrikaların bir kısmı haziran sonu itibarıyla faaliyete geçmiş olacak. Yine bu yıl içerisinde 2 fabrikanın inşaatına başlanmış olacak. Belediyemizin oluşturduğu parsellerle birlikte sanayi alanlarına yeni fabrikalar kazanacağımızı düşünüyorum. Tarımdan hiç bahsetmemize gerek yok, Osmaneli için sürükleyici bir sektör. Çoğu insanımızın geçim kaynağı. İklim güzel, topraklar verimli, çiftçilerimiz çalışkan. Sanayi ve tarımdan sonra şimdi sıra turizm de, inşallah bunda da çok hızlı gelişmeler kaydedeceğiz" diye belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr.İsa İplikcioğlu, Osmaneli'de turizm sektöründe gelişmeler ve stratejik faktörlerin neler olabileceği konusunda bilgiler verdi. TÜRSAB Eğitim Komitesi Başkanı Dr. Mesut İnan ise, bölgede oluşturulan turizm faaliyetleri ve çevrenin önemi hakkında konuştu.

Panele, konuşmacıların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Hayati Kaba, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Üniversitesi Münür Şahin Osmaneli İçmeler Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title