Haberler

Osmaneli'de Orman Yangını

BİLECİK (İHA) – Bilecik’in Osmaneli ilçesi Erecek köyünde çıkan orman yangınında yaklaşık 8 dönümlük alan zarar gördüEdinilen bilgiye göre, Ericek köyü bağlık tarla mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı.

BİLECİK (İHA) – Bilecik'in Osmaneli ilçesi Erecek köyünde çıkan orman yangınında yaklaşık 8 dönümlük alan zarar gördü

Edinilen bilgiye göre, Ericek köyü bağlık tarla mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Osmaneli Orman İşletme Şefliği ekiplerinin yangına anında müdahale etmesi neticesinde yangın daha çok büyümeden kontrol altına alındı. Daha sonra bir helikopter, 2 su tankı ve 4 arazöz ile Osmaneli itfaiye ekipleri 20 personelle ve köylülerin müdahale ettiği yangın yaklaşık 2 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alındı.

Orman İşletme Müdürü Oktay Ayatay, söndürme çalışmalarını organize ederken, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ve Belediye Başkanı Münür Şahin de olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

Ayatay, yaptığı açıklamada, ihbar üzerine olay yerine ekiplerin yönlendirildiğini anlatarak, "Yangına ilk müdahaleyi köylülerimiz verilen su tankıyla müdahale etti. 1 helikopter, 4 arazöz, 2 su tankı ve 2 ilk yangın müdahale aracıyla yangına müdahale edildi. Şu anda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 8 dönümlük kızılçam ormanlık alan zarar gördü" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmaneli Bilecik Ericek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title