Haberler

Osmaneli'de Kosgep Girişimcilik Kursu Tamamlandı

Osmaneli Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işsizliğin azaltılması amacıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’nı tamamlayan bin 100 kursiyer sertifikalarını aldı.

Osmaneli Belediyesi ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında işsizliğin azaltılması amacıyla düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı'nı tamamlayan bin 100 kursiyer sertifikalarını aldı.

Osmaneli Belediyesi'nin sürekli eğitim merkezinde, belediye ile KOSGEB işbirliğiyle istihdamın korunması, geliştirilmesi ve arttırılması ile işsizliğin azaltılmasına yardımcı olmak amacıyla, ilçede ikamet eden ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere yönelik düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" tamamlandı. Eğitim programının sertifika törenine, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, KOSGEP Müdürü Cemil Bahçe, İş-kur Müdürü Ayhan Tozan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, daire amirleri ve diğer ilgililer katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Şahin, 11 günlük eğitime katılarak başarı gösteren bin 100 kursiyerin belge almaya hak kazandığını kaydetti. Şahin, ekonomin genç girişimcilere ihtiyacı olduğunu belirterek, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, girişimcilik kültürünü Osmaneli'de yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacı ile veriliyor. Eğitim sonunda girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine yönelik iş planlarını hazırlayabilecek bilgi ve deneyimi kazanmaları hedefliyoruz, kursiyerlerimize yapacakları işlerde başarılar diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan KOSGEP Müdürü Cemil Bahçe ise, "Bin 100 tane Osmaneli'den girişimci arkadaşımız sertifikayı almaya hak kazandı. Osmaneli önümüzdeki yıllarda sanayisiyle ön plana çıkacak ilçelerden bir tanesi. Bunun için de bu tür sertifikalarla birlikte girişimci arkadaşların müteşebbis olarak faaliyete geçmeleri önemli. Yani gidip bankada 12 ay, 24 ay, 36 ay taksitli kredi alabiliyorsunuz ama burada öncelikli olarak sertifikalar kurslarla beraber veriliyor. Bunun karşılığında da hak edene de hibe olarak devletimiz destek veriyor. Ben bu vesileyle Osmaneli'den kursa katılan değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN AYDINLIK GELECEĞİ GİRİŞİMCİLERİMİZİN CESUR VE İNANÇLI KARARLARIYLA OLACAK"

Son olarak konuşan İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı da, dünyada ve ülkemizde küresel anlamda bir kriz olduğuna dikkat çekti. Çakıcı, "Amerika, Uzakdoğu uzun süredir ekonomik krizlerle boğuşuyor ve bunun ülkemize de yansımaları oluyor. İşsizlik rakamlarımız da yükseliyor. Ülkemizin ekonomisini geliştirmek için, artırmak için bu tür kurslara gerçekten çok ihtiyaç vardır. Ülkemizin nüfus yapı itibari ile gençlerden oluşuyor. Yüzde 70'i genç ve çalışabilecek gençlerimiz, sürekli büyümekte ve her şeyden önemlisi eğitimsiz iş gücü hiçbir işe yaramıyor. Bütün dünyada da ekonomik refahını artıran büyümesini sağlayan ruh gelişimcilerin ruhu insanın genetiğinde oluyor Türk insanı da girişimci bir milletir. Türkiye'nin aydınlık geleceği girişimcilerimizin cesur ve inançlı karalarıyla olacak diyorum" şeklinde konuştu. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Ekinci Münür Şahin Osmaneli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title