Haberler

Osmaneli'de "Çiftçiler Günü" Coşkusu

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinliklerle "Dünya Çiftçiler Günü" coşkuyla kutlandı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinliklerle "Dünya Çiftçiler Günü" coşkuyla kutlandı.

Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, çiftçilerle birlikte Hükumet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlik, Sakarya kenarındaki mesire alanında devam etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Osmaneli Ziraat Odası Başkanı Ertuğrul Ünver, eğitimin tarımda verimliliği artıran en başta gelen unsurlardan biri olduğuna dikkat çekti. Ünver, "Tarımsal eğitim çalışmalarıyla, hedef kitle olan çiftçilerde davranış değişiklikleri oluşturarak pratik beceriler kazandırmayı amaçlıyoruz. İlçemizde günlük ortalama 600-800 kişi arasında tarımda iş güçlü istihdamı sağlamaktayız. Küçük ve orta büyüklükteki tarımsal işletmelerde iş yoğunluğunu çoğunlukla kadınlarımız üstlenmektedir. Çalışan kadın çiftçilerimiz tarımımızın bel kemiğidir. Dünyada ve Türkiye'de tarımsal üretim, gıda güveliği ve beslenmede kadın en önemli rolü oynuyor. Tarlada, bağda, bahçede, ahırda ve ağılda bitkisel ve hayvansal üretimin iş gücünü sağlayan kadın, bunların yanında ev işlerini hasta yaşlı ve çocukların bakımda yapmakta ve aile beslenmesinde en önemli görevi üstlenmektedir. Eğer Türkiye'de çiftçilerimiz kaliteli gübreyle ve tohumla teknolojiyle daha önce tanışabilseydi, açlık sınırında bu kadar insan olmazdı. inşallah bundan sonra tarımsal eğitimle birlikte iyi tarım uygulamalarıyla ilçemizde kadınlarımız daha verimli üretecek. Sadece bizim ülkemize değil dünyanın gıda güvencesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Etkinliğe, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Belediye Başkanı Münür Şahin, AK Parti Bilecik Milletvekili Adayı Ramazan Kurtulmuş, CHP Bilecik Milletvekili Adayı Yaşar Tüzün, İl genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, Bursa-Yalova-Bilecik Orman Köyleri Bölge Başkanı İlhami İlhan, Bilecik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Bilecik Çalışma ve Sosyal İş Kurumu İl Müdürü Ayhan Tozan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Etkinlik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İŞKUR Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan protokolle açılan kurslarda eğitim alan kadın kursiyerlere sertifikalarının verilmesi, ilçede birinci seçilen en iyi buzağı, kuzu, oğlak, inek, tavuk yetiştiricilerine ve en genç girişimci çiftçiye ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Ardından etkinlik, çeşitli gösterilerle sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Çiftçiler Günü Osmaneli Sakarya Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title