Haberler

Osmaneli'de Çanakkale Zaferi'nin 102'nci Yıl Dönümü Törenleri

BİLECİK (İHA) – Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıl dönümünü dolayısıyla tören düzenlendi.

BİLECİK (İHA) – Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yıl dönümünü dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Serkan Ardıç, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, okul müdürleri, öğretmenler, şehit ve Gazi aileleri, siyasi partilerin temsilcileri, kamu kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Sabah 10.00'da Kaymakamlığın önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Osmaneli İlçe Jandarma Karakolunda görevli Jandarma Astsubay Feramuz Yıldız yaptı. Yıldız, "Türkler, Çanakkale, çağının en ileri tekniğine sahip güçler karşısına adeta bir kale gibi dikilmişlerdir. İşte bizler bugün bu kutlu ve yüce zaferin mimarlarını anacak, kazandıkları şanlı zaferi bir kez daha kutlayacağız. Bizler, bugünleri yıllar öncesinden kazanıp bize armağan eden atalarımıza çok şeyler borçluyuz. Hepsini saygıyla yad ediyoruz. Çanakkale Savaşı sırasında 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' diyerek askerlerini şahlandıran Mustafa Kemal Atatürk ile Çanakkale'de vatanı ve namusu için savaşıp şehit olmuş askerlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Osmaneli Belediyesine ait Sakarya Sosyal Hizmetler Salonunda devam eden törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Öğrencilerin sergilediği oyunlar ve şiirlerin ardından, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Protokol erkanı, son olarak ilçe mezarlığında bulunan şehitliği ziyaret etti. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Münür Şahin Osmaneli Bilecik Güncel Haberler

title