Haberler

Osmaneli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

Bilecik’in Osmaneli ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşkuyla kutlandıAtatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Şener Öner günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı büyük coşkuyla kutlandı

Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdür Vekili Şener Öner günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öner, 19 Mayıs'ın sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı olmadığını, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adı olduğunu söyledi. "19 Mayıs gençlik, gençliğin ise gelecek demektir" diyen Öner, şunları kaydetti:

"Türk genci, Türk istiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Temeli 19 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ve özellikle Atatürk'ün 19 Mayıs'ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Sözde değil, bu özde duygularla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarını ve bu Vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını tebrik ediyorum."

Program daha sonra Şehitler Parkı yanındaki futbol sahasında devam etti. Buradaki programda, saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması, ortaokul ve lise öğrencilerinin düzenlemiş oldukları gösteriler sunuldu, şiirler okundu. 1308 Osmaneli Spor Kulübünün tekvando ve güreş gösterileri sergilendi. İlçedeki okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeleri takdim edildi. Program, öğrencilerin halk dansları ve diğer eğlencelerle sona erdi.

Programa, Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı, Garnizon Komutanı Merdan Akbulut, Belediye Başkan yardımcısı Hayati Kaba, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tezcan Alaç, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, Mal Müdürü Metin Can, AK Parti İlçe Başkanı Yalçın Karaca, İl Genel Meclis üyeleri Hakan Özkan ve Orhan Uğur, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Osmaneli 19 Mayıs Bilecik Güncel Haberler

title