Haberler

Osmancık Ülkü Ocaklarından Zorunlu Basın Açıklaması

Güncelleme:

Çorum'un Osmancık İlçesi'nde belediye ile Sivil toplum Örgütleri arasındaki yer tartışması sürüyor.

OSMANCIK ÜLKÜ OCAKLARINDAN ZORUNLU BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer Osmancıklılar, değerli kamuoyu:

Milletimizin asırlardan beri sürüp gelen iktisadi, siyasi ve sosyal sorunlarını, Türk milletinin tarihi gerçeklerini, dinine, ırk ve adaletine, kısacası Türkiye’nin gerçeklerine uygun milli bir amaçla çözmeyi en yüce gaye edinen Türk-İslam mefkûresinin yegâne sancaktarı olan Ülkü Ocakları ilçemizde 40 yılı aşkın süredir faaliyet göstermektedir.

Ülkü Ocakları; aynı ülküyü taşıyan mücadeleci milliyetçi toplumcu genç ülkücülerin ocağıdır,evidir. Ülkü Ocakları, milletine karşı derin sevgi ve saygı hislerini taşıyan kendisini Türklüğe adayan genç ülküdaşların ocağıdır.

Ülkü Ocakları, batıcılığı bir taklitçilik müessesesi haline getiren ve bugünkü her türlü mesuliyet duygusundan yoksun ve gayesiz bir neslin yetişmesine sebep olanlara karşı mücadelede azimli genç ülküdaşların ocağıdır.

Bu doğrultuda yarım asra yakındır ilçemizde faaliyet gösteren Ülkü Ocakları, ilçemizi yönetmiş belediye başkanlarından tutun da, bugün ilçemizde hepimizin gururu olan birçok bürokratı bünyesinde yetiştirmiş ve memleketimizin, büyük Türk Milleti’nin hizmetine sunmuştur. Bugün de bu yoldaki faaliyetlerine aynı şekilde devam etmektedir. Bu kararlılığı aynı şekilde sürecektir.

Yarım asra yakın zamandır ilçemizde çeşitli binalarda faaliyet gösteren Osmancık Ülkü Ocakları, yirmi yıla yakın zamandır da şu an bulunduğu, mülkiyeti belediyeye ait olan mevcut binasında hizmetlerine devam etmektedir.

Kamuoyunun da malumu üzere 30 Mart Yerel Seçimleriyle göreve gelen Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve ekibinin ilk icraatlarından birisi de, özellikle Kent Konseyi seçimleri sonrası bulunduğumuz binanın satışa çıkarılması olmuştur.

Belediye başkanı geçtiğimiz günlerde belediyenin resmi web sitesi aracılığıyla bu konuda bir basın açıklaması yayınladı. Yayınlanan basın açıklamasını okuduğumuzda bizlere de bir basın açıklaması yapma zorunluluğu doğmuştur. Belediye başkanı açıklamasında kurumumuzun adını anmaktan tamamen çekinmiş ve “bir sivil toplum örgütü” ifadesini kullanmıştır. Ayrıca “Satışı düşünülen gayrimenkuller uzun yıllardır belediyemize her hangi bir gelir sağlamadığı gibi özellikle haber konusu olan taşınmazlar yıllık değer kaybı ve bakım giderleri dolayısı ile belediye bütçesini olumsuz etkilemektedir.” şeklinde ifadeler kullanmıştır.

Başkanımız ilçemize yeni gelmiş olduğundan olacaktır ki şu an kullanmakta olduğumuz binanın geçmişteki halinden de haberi olmadan bu talihsiz açıklamayı yaptığını düşünüyoruz.

Fakat, bütün Osmancıklılar da iyi bilir ki, 20 yıla yakın zamandır bu binanın bütün bakımı, onarımı ve masrafları Osmancıklı ülkücüler tarafından karşılanmıştır. Belediyeye ait atıl bina, ülkücülerin öz kaynakları sayesinde bugün Türkiye’de eşi benzeri olamayan bir ocak binası görünümüne kavuşmuştur. Bu hizmetler yapılırken, hangi dönemde olursa olsun, belediyeden tek kuruş para talep edilmemiştir. Yapılan bu hizmetlerle Osmancık Belediyesi de bütçesinden tek kuruş para harcamadan, Osmancıklı ülkücüler sayesinde, elindeki atıl binanın onarım ve bakım masraflarından kurtulmuş ve suya sabuna dokunmadan modern bir binaya kavuşmuştur.

Özellikle iki yıl evvel dönemin belediye başkanı Bekir Yazıcı ile de görüşülerek binanın yalnızca kaba inşaatı kalacak şekilde büyük bir tadilata girişilmiş ve yaklaşık 50 bin Türk Lirası harcanarak bugünkü bina meydana getirilmiştir. Bu tadilat esnasında da tıpkı önceki dönemlerde olduğu gibi belediyeden tek kuruş maddi destek alınmamış, talep dahi edilmemiştir. Öyleki bugün Osmancık Ülkü Ocakları hala o tadilatın borçlarını kendi bünyesinde oluşturduğu kaynaklarla ödemeye devam etmektedir.

Belediye başkanın iddia ettiği bu binanın “bakım giderleri belediye bütçesini olumsuz etkilemektedir.” ifadesi tamamen gerçek dışı ve yalandır.

Eğer ki belediye harcamalarında ve geçmiş dönem evraklarında binamızın bakımı ve masrafları için tek kuruş bir harcama görünüyor ise ortada bir yolsuzluk var demektir.

Bu konuda belediye başkanını gerekli soruşturmayı açmaya davet ediyoruz.

Belediye başkanı yaptığı açıklamada belediyenin büyük borç yükü bahane edilerek bulunduğumuz binanın sadece 1. ve 2. bağımsız bölümlerinin, yani ocak binamızın ve Kent Konseyi’nin satışa çıkarılacağı ifade edilmiştir. Bulunduğumuz binanın 3. Bölümünde SGK binası bulunmakta, 4. Bölümü ise boş bulunmaktadır. Bizimle aynı statüde olan aynı binada bulunduğumuz bu dairelerin satışının düşünülmemesi kurumumuza yönelik bir eylemin var olduğunun açık göstergesidir. Satışı henüz düşünülmeyen, belediyeye kira da ödemeyen SGK ile karşısındaki boş daire, uzun yıllardır belediyemize ciddi anlamda bir gelir sağlıyor da biz mi bilmiyoruz? Bu iki dairenin de yıllık değer kaybı ve bakım giderleri dolayısı ile belediye başkanının iddia ettiği gibi belediye bütçesini olumsuz etkilenmiyor mu?

Belediye, kendisine kaynak yaratmak istiyorsa, neden elinde bulunan ve bulunduğumuz dairenin satışından elde edeceği gelirin neredeyse 40 katı gelir edebileceği öngörülen çarşı ortasındaki boş araziyi satışa çıkarmıyor ya da çıkaramıyor?

Sosyal belediyecilik anlayışı, gayrimenkul satarak kaynak yaratmak değil var olanları halkın hizmetine sunmaktır. Biz; söylediklerinde samimi, icraatlarında şeffaf ve dürüst, eylemlerinde eşitliği ve adaleti ön planda tutan, herkes için, her kesim için adil olan, ötekileştirmeyip bütünleştiren bir belediyecilik anlayışı bekliyoruz.

Şunu da ifade etmek isteriz ki Ülkü Ocakları şanlı bir mazinin atiye açtığı aydınlık bir yoldur. Milyonlarca Türk gencini, milletinin kendi değerleri ile tanıştırmak ve bir hayat tarzı oluşturmak için kurulan bir milli okuldur. Bu okulun verdiği şuur, Türk milleti için yapılabilecek her türlü fedakârlığın alt yapısını oluşturur. Bu yapı var oldukça, Türkiye’nin yarınları da garanti altında demektir. Türkiye’nin dört bir yanında tüten ocaklar, vatanın bütünlüğü, milletin birliği adına inanç ve Türk milletinin her alanda yükseltilmesi noktasında ülkü sahibi bireylerin yetişmesi için kurulmuş en büyük sivil toplum kuruluşunun başında gelmektedir. Ülkü Ocakları kendi temelini oluşturan eğitim, kültür ve bilgi aktarıcılığı noktasında da yoluna devam etmektir. Bu bayrak dalgalandıkça devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.





Kaynak: Temsilci / Politika

Hamza Karataş Osmancık Türkiye Medya Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title