Haberler

Osmancık'ta Tarihi Ramazan Geleneği Yaşatılıyor

Çorum'un Osmancık İlçes'nde 586 yıl önce Osmanlı Devletinin başveziri Sadrazam Koca Mehmet Paşa tarafından inşa edilen İmaretten her yıl Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılıyor.

Sadrazam Koca Mehmet Paşa 1430 yılında memleketi Osmancık'a bir İmaret inşa ettirdi. Cami, han, medrese ve aşevi gibi önemli yapılardan oluşan İmaretten günümüze yalnızca Cami ve Aşevi kaldı. Uzun yıllar ihtiyaç sahiplerine yemek verilen aşevinde Osmanlı Devletinin zayıfladığı dönemlerde yalnızca ekmek verilebildi. Ramzan aylarında ise ihtiyaç sahiplerine iftar ve sahur verilmeye devam edildi. Koca Mehmet Paşa tarafından başlatılan bu gelenek bu gün Osmancık Belediyesi tarafından sürdürülüyor.

Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, her yıl Ramazan ayında hayırseverlerin de desteği ile İmaret Aşevinde sıcak yemek hazırlandığını söyledi.

Özenle hazırlanan yemeğin ihtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırıldığını kaydeden Başkan Karataş "Aşçılarımız İmaret Aşevinde Ramazan için özel seçilmiş malzemelerden özenle yemek hazırlıyor. Ramazan'da beslenme ve hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanan yemek personelimiz tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerine servis ediliyor. Ramazan ayında Aşevinden yaklaşık 1000 vatandaşımız istifade ediyor. Burada Hayırseverlerimizin de desteği var. Böylelikle tarihi bir yardımlaşma geleneği de yaşatılmış oluyor." dedi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hamza Karataş Osmancık Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title