Haberler

Osmancık'ta Görkemli 3 Açılış Töreni

Güncelleme:

Çorum Osmancık'ta yapılan bir ilkokul, bir ortaokul ve güreş salonu törenle hizmete açıldı.

Osmancık'ta İnönüzaferi ilkokulu, Güreş Eğitimi Merkezi ile Meliha-Rifat Göbel Ortaokulu, istiklal Marşının söylenmesinin ardından yapılan konuşma ve dualarla açıldı.

İlk açılış Osmancık Güney mahallesi'nde bulunan Osmancık'ın ilk okullarından birisi olan 1927 yılında ahşap olarak inşa edilerek günümüze kadar gelen 18 Derslikli olarak yapımı biten İnönüzaferi ilkokulu bahçesinde yapılan törenle açıldı.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Güney Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 18 derslikli İnönüzaferi İlkokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim alanında önemli gelişmeler imza atıldığına dikkat çekerek,fiziki yatırımların yanı sıra alt yapı çalışmalarının da giderek arttığını belirtti.

Okullarda ileri teknoloji eğitim araçlarının kullanılmaya başlandığınıkaydeden Büyük, "Artık kara tahtadan etkileşimli tahtalara, tablet bilgisayarlara geçmiş bulunmaktayız. Bu dönüşümle birlikte okullarımızın fiziki koşulları da iyileşmektedir.

Artık tek katlı, yetersiz binalar yerine modern imkanlara sahip binalarda eğitime devam etmekteyiz. Osmancık ilçemizde inşa edilen 2 yeni okulumuz da fiziki olarak modern imkanlara sahiptir" dedi.

Ak Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı ise Osmancık ilçesinde eğitim alanında önemli yatımlar yapıldığına dikkat çekerek açılışı yapılacak okulların yanı sıra 18 derslikli bir okul ile 200 kişilik bir pansiyonun inşaatının da devam ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Vali Sabri Başköy, Milletvekili Dr. Cahit Bağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Kaymakam Sezgin Üçüncü ve Belediye Başkanı Hamza Karataş ile öğretmenler ve öğrencilerle birlikte kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı.

Törenin ardından, Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından Güney Mahallesi ada tesislerinde yaptırılan Güreş Salonu'nun ve devamında son olarak Osmancıklı Hayırsever İş Adamı Rıfat Göbel tarafından Koyunbaba Mahallesi'nde yaptırılan 18 derslikli Meliha-Rıfat Göbel Ortaokulu'nun resmi olarak açılışı yapıldı.












Kaynak: Temsilci / Eğitim

Cahit Bağcı Osmancık Göbel Çorum Eğitim Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title