Haberler

Osmancık'ta Demokrasi Nöbeti Devam Ediyor

Çorum'un Osmancık ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütü üyesi askerler tarafından düzenlenen darbe girişimine tepkiler sürüyor.

Kızılay meydanında toplanan binlerce kişi 15 Temmuz'dan itibaren meydanları boş bırakmıyor.

Demokrasi nöbetinin 16. Gününde Osmancık halkı ile Kızılay Meydanında buluşan TBMM İdari Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Valisi Necmeddin Kılıç 15 Temmuz gecesi demokrasiye sahip çıktıkları için Osmancık halkına teşekkür ettiler.

Demokrasi nöbetinin 16. Gününde düzenlenen buluşma gecesine, Osmancık Kaymakamı Önder Çengel, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz, Osmancık Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serhan Töngüç, Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Adem Yüce, Ak Parti İlçe Başkanı Cafer Karlı, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, köy muhtarları ve binlerce vatandaş katıldı.

Gece geç saatlere kadar süren demokrasi nöbetinde, Kızılay meydanında toplanan coşkulu kalabalığa seslenmek üzere ilk olarak kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 15 Temmuz gecesi Osmancık halkının demokrasiye sahip çıktığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bitti demeden milli irade ve demokrasi nöbetlerini tutmaya devam edeceğiz. Sizler bu meydanlarda bir ve beraber olduğunuz süre içerisinde ülkemize güç yetmeyecektir. Fakat ülkemiz toprakları ve coğrafyamız üzerinde yüzyıllardır oynanan oyunlar bitmeyecektir. Bu sebeple her zaman bir ve diri olacağız" İfadelerini kullandı.

Ak Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, demokrasi nöbetinin 7 Ağustos'ta biteceğini söyledi.

Kargı ilçesinde ki demokrasi nöbetinin ardından milletvekili arkadaşları ve Vali Kılıç ile birlikte Osmancık halkının huzuruna geldiklerini dile getiren Uslu, "Çünkü devlet milleti ile birlikte olduğu zaman anlamlı oluyor. Ülkemizde üniforma giymiş alçaklar buradan vuruyorlar, bunların başaramadığı yerde Güneydoğu'da PKK'lılar vuruyorlar. İkisi bir taraftan bizi cendereye almak istiyorlar ama darbecilerin ve PKK'ların hesap edemediği bir şey var. Her şeyin üzerinde göklerden gelen karar var. Hepimiz ölürsek şehit kalırsak gazi olacağımıza inandık. Biz kendimize güveniyoruz. Dostumuz yine kendimiziz. Bu millet milli şuura sahip. Kürdü, Türkü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, sünnisi her birimiz rozetlerimizi bir kenara bıraktık, milli iradeye sahip çıkıyoruz. Bu yüzden halkın gücü tankın gücünü yenmeye yetti" dedi.

Uslu daha sonra 15 Temmuz gecesi meclisin bombalandığı saatlerde orada yaşananları anlatarak devletinin yanında olan halkın iradesi sayesinde bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

Çorum Valisi Necmeddin Kılıç da, "15 Temmuz gecesi gördük ki insanlarımızın güleç gönüllerindeki pencere 1500 yıla açılıyor. O pencere kapalı değil, o pencere şehitlerimizi, gazilerimizi, Çanakkale'yi idrak ediyor. Biz 15 Temmuz gecesi gördük ki Nene Hatun'lar, Kara Fatmalar, Çanakkale'nin 15 yaşındaki delikanlıları yaşıyor. Bütün dünya hayretle izledi. Dünya tarihinin görmediğini dünya gördü. Vatan için bayrak için tankların önüne yumrukları ile çıkan bombaların üzerine terlikle koşan yılları dünya ilk defa gördü. O gece haçlılar işte size haddinizi bildiriyoruz derken sizler bu oyunları bozdunuz. Sizler 15 Temmuz gecesi dünyaya vatan sevgisi nedir öğrettiniz. Artık sizin de torunlarına anlatacağınız bir kahramanlık destanınız var" İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Milletvekilleri ve Çorum Valisi Laçin'de yapılacak olan mitinge katılmak üzere Osmancık'tan ayrıldılar.

Vatandaşlara Osmancık Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunulurken Demokrasi Nöbeti gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necmeddin Kılıç Salim Uslu Osmancık Çorum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title