Haberler

Osmancık Köyünde Japon Eriği Üretimi

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı, yetiştirdiği meyvelerle ünlü Osmancık Köyünde 3 yıl önce ekimi yapılan 10 bin adet Japon Eriği ağaçları meyve vermeye başladı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesine bağlı, yetiştirdiği meyvelerle ünlü Osmancık Köyünde 3 yıl önce ekimi yapılan 10 bin adet Japon Eriği ağaçları meyve vermeye başladı.

Köyün meyve örtüsüne katılan Japon Eriği, Osmancıklı üreticilerin umudu oldu. 3 yıl önce ekilen 10 bin adet ağaçlardan bu yıl iyi verim alınması köylüleri sevindirdi.

Osmancık Köyü Muhtarı Salim Çetin, "Yeni ürünümüz hem oluş zamanı bakımından, hem ürünün kalitesi ile fiyatıyla köyümüzde ilgi çekmektedir. Bu yıl ilk ürünlerini aldığımız ağaçlarımızın gelecek yıl ürün rekoltesi bakımından daha verimli olacağını tahmin ediyoruz. Piyasada tutulan bir meyve olması ve dayanıklı bir meyve olması bu ürünün köyümüzde daha da çoğalmasını sağlayacaktır" dedi.

-5 KÖYLÜ DAHA SICAK SUYA KAVUŞTU

Osmancık köyünde 2009 ve 2010 yıllarında Orköy tarafından köylülere tanınan Güneş Enerjisi ve Su Isıtma Projesi kredisi imkanı ile 23 hane sıcak suyu imkanına kavuşturulurken, bu yıl yeni bir çalışma ile bu sayı 28'e çıkartıldı. 5 köylü daha güneş enerji sistemlerine kavuştu.

Osmancık Köyünü ziyaret eden Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Orköy Şubesi görevlilerinden Ziraat Mühendisi Nilgün Satmaz, projenin gerçekleştirildiği Osmancık köyünde talepte bulunan ailelerin evlerinde incelemelerde bulundu.

Osmancık Köyü Muhtarı Salim Çetin, "3 yıldır köylülerimizin taleplerini yerine getiren İl Müdürü Yahya Güngör, Orköy Şube Müdürü Kenan Kader ve görevlilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

- MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title