Haberler

Osmancık Avcıları Sezon Açılışını Yaptı

Güncelleme:

Çorum'un Osmancık İlçesi Kara Avcılar Derneği üyeleri av sezonunu trap atış yarışmaları ile açtı.

Osmancık İnal Köyü Suluk Piknik alanında yapılan sezon açılışına Osmancık Garnizon Komutanı jandarma üsteğmen İrfan Kıymaz ile Milli Parklar Çorum Şube Müdürlüğü Mühendisi Yüksel Şimşir, Orman Mühendisi Hayri kömür Osmancık Kara Avcıları Derneği Başkanı Abdulsamet Demirkan, Dernek Muhasibi Günaydın Temiz ve Osmancıklı avcılar katıldı.

Osmancık Kara Avcıları Derneği Başkanı Abdulsamet Demirkan ve Milli Parklar Mühendisi Yüksel Şimşir, konuşmalarında belgesiz ve kaçak avcılığa göz yummayacaklarını ve bunlarla gereken mücadeleyi her iki kurum istişare yaparak yapacaklarını dile getirdiler.

Başkan Abdulsamet Demirkan, Av sezonu açılışına katılan tüm avcı ve misafirlere teşekkür etti. Devlet tarafından uygulanan yasakların avlaklarda keklik ve tavşan sayısını artırdığını, doğayı ve avlakları koruyup kollamanın yine duyarlı vatandaşlar ile avcılara düştüğüne dikkat çekti.

Çorum ve çevresinde resmi olarak tüm kontrolleri Milli Parklar yetkililerinin yaptığını ifade eden Demirkan, Milli Parklar bünyesinde yeteri kadar araç, ekipman ve personel olmamasından dolayı yapılacak kontrollerin çok zor olduğunu, yetkililerin kaçak avcılığı önlemek için ortaya koydukları çaba ve gayretlerin avcılar tarafından da desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle son zamanlarda, kurallara uymayan ve yasak tanımayan bohçacı diye tabir edilen kendilerini avcı zanneden kişilerin doğaya verdiği zararı önlemek için jandarma ve Milli Parklar yetkililerine haber vermekten çekinilmemesi gerektiğini vurguladı.

Başarılı ve kazasız bir av sezonu dileyen Osmancık Kara Avcıları Derneği Başkanı Abdulsamet Demirkan, dernek olarak her zaman üyelerinin hizmetinde olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Milli Parklar Mühendisi Yüksel Şimşir Yaban ve doğal hayatın devamı için bazı av cinslerinin zaman zaman yasak ve koruma altına alınması gerektiğini ifade ederek, yasaklara uymayan, doğayı korumayan duyarsız kişilerin kötü davranışlarından caydırmak için ihbarda bulunulması gerektiğinin bir vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi.

Milli Parklar tarafından Osmancık Kara Avcıları Derneği yönetim kurulu üyelerinine başarılı çalışmalarından dolayı Plaket takdim ettiler.

Ardından Avcılar arasında trap atışı yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda Şaban Kısa birinci, Orhan ipek İkinci ve Emrah Şen üçüncü oldu. Yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerini Osmancık Garnizon Komutanı jandarma üsteğmen İrfan Kıymaz, Milli Parklar Çorum Şube Müdürlüğü Mühendisi Yüksel Şimşir ve Osmancık Orman işletme şefi verdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmancık Avcılar Çorum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title