Haberler

Osmancık Askerlik Şubesi'ndeki Olay

Çorum'un Osmancık ilçesindeki Askerlik Şubesi'nde tartıştığı silah arkadaşı tarafından kalaşnikof tüfekle vurularak öldürüldüğü iddia edilen Piyade Çavuş Hüseyin Ildız, memleketi Afyonkarahisar'ın Anıtkaya beldesinde düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Ildız'ın cenazesi ilk olarak baba ocağına getirildi. Oğullarının cenazesini evlerinin önünde karşılayan anne Ayşe Ildız, baba Veysel Ildız ile ağabeyi Abdullah Ildız ve ablası Melek Önkal gözyaşlarına hakim olamadı.

Daha sonra belde meydanına askerlerin omzunda getirilen Ildız'ın naaşı, buradaki kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına konuldu. Ildız'ın cenazesi, törenin ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Törene Ildız'ın yakınları, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Askeralma Bölge Başkanı Albay Selami Aksakal, Askerlik Şube Başkanı Albay Oktay Öncül, Anıtkaya Belediye Başkanı Remzi Kayır, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Kumarlıtaş, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ildız'a

"şehit" itibarının verilmesi için gerekli mücadeleleri göstereceklerini ve aileyi bu konuda mağdur etmeyeceklerini söyledi.

16 Aralık'ta Çorum'un Osmancık ilçesinde vatani görevini sürdüren Kocaeli nüfusuna kayıtlı Piyade Er Fatih Özkan (21), nöbet dönüşü henüz belirlenemeyen nedenle koğuş arkadaşı Piyade Çavuş Hüseyin Ildız'a kalaşnikof tüfekle dört el ateş etmiş ve Ildız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Mustafa Güngör - Ali Kemal Akan / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Osmancık Anıtkaya Çorum Yerel Haberler

title