Haberler

Osman Sınav Erciyes Film Festivali'ne Onur Konuğu Oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi 7. Erciyes Film Festivali'nde (EFF) yönetmen, yapımcı ve senarist Osman Sınav onur konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi 7. Erciyes Film Festivali'nde (EFF) yönetmen, yapımcı ve senarist Osman Sınav onur konuğu olarak öğrencilerle bir araya geldi. Sınav, "Dünyayı değiştirenler hayal kuranlardır. Siyasetçiler dünyayı değiştirdiklerini zannederler ama dünyayı değiştirenler sanatçılardır, hayal kuranlardır" dedi.

Geçen yıl, Türkan Şoray'ın onur konuğu olarak katıldığı festivalin bu yılki onur konuğu, Osman Sınav oldu. Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen, 'Beyaz Camdan Beyaz Perdeye' söyleşisine katılan Osman Sınav, salona girişinde öğrencilerin büyük ilgisiyle karşılandı. Kendisine gösterilen ilgiden memnun olduğu gözlenen Sınav, tüm öğrencilere teşekkür ederek şunları söyledi:

"Gençlerdeki bu enerji doğru kullanılırsa, Türkiye çok hızlı sıçramalar yaşar ve çok hızlı ilerlemeler sağlar ve hayallerini gerçekleştirir. Geçmiş tarihimizde olduğu gibi. Bu bir hayal ürünüdür. Burada vurgulamak istediğim en önemli konu, hayal kurmaktır. Eğer, hayal kurmazsanız, hiçbir ilerleme sağlayamazsınız ve hiçbir ilerleme sağlayamazsınız. Ancak, hayal kurmak yetmiyor. Sonra bu hayali nasıl gerçekleştireceğinize dair strateji kurmanız gerekiyor. Türkiye'de sinema endüstrileşmedi ve bu konuda ilerleme sağlanamıyor. Ben üniversiteden geçen sene mezun oldum. Yani 35 yıl sonra mezun olabildim. Hayalleriniz hep sizinle olsun. Hayal kurmadan bir yerlere gelemezsiniz."

Soru cevap şeklinde devam eden söyleşinin sonunda, ERÜ Rektör Yardımcısı Hasan Yetim tarafından, Osman Sınav'a onur ödülü verildi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkan Şoray Osman Sınav Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title