Haberler

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri"

Bursa'nın fethinin 690'ıncı yıl dönümü nedeniyle bu yıl 12'ncisi düzenlenecek "Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" 8 Nisan Cuma günü başlayacak.

Bursa'nın fethinin 690'ıncı yıl dönümü nedeniyle bu yıl 12'ncisi düzenlenecek " Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri" 8 Nisan Cuma günü başlayacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, etkinlik takvimini açıklamak amacıyla Soğanlı Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 12 yıldır yapılan şenliklerin artık kurumsal bir kimliğe kavuştuğunu söyledi.

Şenliklerin, 8 Nisan günü yapılacak sempozyum ile başlayacağını belirten Dündar, "Sempozyum için her yıl için bir konu belirleyerek ve konusunu akademisyenlerle paylaşarak, sempozyum öncesi bildiriler toplayıp bir kitap oluşturduk. Bu yıl yapılacak sempozyumun kitabı da basılmış olarak elimizde. Bu çerçevede, Fatih Sultan Mehmed ve dönemini inceliyoruz, bilimsel bir eser ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Mustafa Dündar, etkinlikler çerçevesinde köy şenlikleri yaptıklarını ifade ederek, "Bu köy şenlikleri hem o köylere yatırım yapmamızı hem de o köylerin tarihinin araştırılarak kitaplaştırıldığı 'Köy Şenliği' kitabını da yayımlamış oluyoruz. Yani her sene yapılan etkinlikler çerçevesinde 2 kitabımız yayımlanmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Şenliğe her yıl yeni bir etkinliğin eklendiğini aktaran Dündar, bu yıl da TRT iş birliğiyle "Fatih-Avrupa'nın Kaderini Değiştiren Adam" sergisinin açılacağını bildirdi.

Geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında Türkiye'deki tüm Yörük temsilcilerinin şenliğe katılacağına da değinen Belediye Başkanı Dündar, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz yıl Pınarbaşı Meydanı'nda her kesimin çadır kurduğu bir etkinlik yaptık. Bunu bu yıl da sürdürerek, Türkiye'de 200 civarında Yörük temsilcisi gelerek, burada Yörük-Türkmen etkinliğini sahiplenerek bu etkinlik içerisinde yer alacak. Böylece kendi kültürlerini tanıtma imkanı bulacak."

Geçen yıldan farklı olarak bu yıl "Geleneksel Savaş Sanatları Gösterisi"nin yapılacağını kaydeden Dündar, etkinliklere 18 sivil toplum örgütünün fiilen katılacağını belirtti.

Mustafa Dündar, şenliğe, KKTC, Bosna Hersek, Makedonya ve Kosova'dan kardeş belediyelerin katılım sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mustafa Dündar Osman Gazi Osmangazi Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title