Haberler

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri Başlıyor

Güncelleme:

Osmangazi Belediyesinin bu yıl onuncusunu düzenlediği Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri başlıyor.

Osmangazi Belediyesi'nin bu yıl onuncusunu düzenlediği Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri başlıyor. Bir ay boyunca fetih coşkusunu yaşatacak olan şenlikler, cumartesi günü yapılacak fetih yürüyüşüyle başlayacak.

Osmangazi Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri 5 Nisan Cumartesi günü başlıyor. Bursa'nın fethinin 688. yıl dönümünde şehirde bayram havası yaşatacak olan şenlikler çerçevesinde spordan kültür ve sanata kadar pek çok alanda faaliyet düzenlenecek. Şenlik programı hakkında bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Fetih coşkusunu ve tarihi kültürümüzü bir kez daha doya doya yaşayacağız" dedi.

Açılış töreninin ardından aynı gün Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen fetih yürüyüşü yapılacak. Her yıl büyük ilgi gören fetih yürüyüşü Saltanat Kapı'dan başlayacak ve Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi, Cumhuriyet Meydanı'nı takiben Şehreküstü Meydanı'nda yapılacak final gösterileri ile sona erecek.

Şenliklere Ahmetköy'de yapılacak köy kınası ile devam edilecek. Burada yüzyıllardır devam eden kına geleneği aslına uygun olarak canlandırılacak. Yaklaşık bir ay sürecek şenliklerde bu yıl da birbirinden özel faaliyetler yer alacak. Her şenlikte birbirinden renkli görüntülere sahne olan ve Bursalıların her yıl merakla beklediği köy düğünü ise 6 Nisan'da Aksungur köyünde yapılacak. Ahmetköy'den kız alınacak ve ardından Aksungur köyünde yapılacak gerçek köy düğünü ile bin yıllık gelenek günümüze taşınacak.

Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri'ne 11 Nisan'da Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenecek Osmanlı dönemi posta pulları sergisi ve Çelebi Mehmet ve Dönemi Sempozyumu ile devam edilecek. Kabri Bursa'da bulunan sultanların hayatının ve döneminin incelediği sempozyumda bu yıl Sultan Çelebi Mehmet ve dönemi akademisyenlerin sunumları ile Bursalılara anlatılacak. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Osman Gazi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title