Haberler

Osman Gazi Köprüsü'ne "Hersek Lagünü" Ayarı

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'ne, kuş türlerinin yaşadığı "Hersek Lagünü" için kavis verildi.

İstanbul-Bursa- İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'ne, kuş türlerinin yaşadığı "Hersek Lagünü" için kavis verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık olarak tabii hayatı korumak ve geliştirmekle sorumlu olduklarını belirtti.

Eroğlu, "Osman Gazi Köprüsü'nün inşaatında yapılan bu değişiklikle lagünün ekolojik dengesini koruduk. Aynı zamanda köprüden geçecek olan vatandaşlarımıza lagünün görsel ve estetik güzelliklerini de sunduk." ifadelerini kullandı.

Ayrıca sulak alana komşu olarak geçilen güzergahta, mutlaka perdeleme yapılması gerektiğini de ifade ettiklerine işaret eden Eroğlu, söz konusu perdelemenin sesin ve egzoz gazı atığının alana ulaşmasını engelleyeceğini, bu şartlar altında güzergaha izin verildiğini aktardı.

"Lagünde her yıl 113 kuş türü görülüyor"

Hersek Lagünü'nün yüzey alanının yaklaşık 152 hektar olduğunu vurgulayan Eroğlu, "Lagün, su kuşlarına özellikle kışlama döneminde önemli bir hayat alanı sunuyor. 15 Ocak-15 Şubat arasında gerçekleştirdiğimiz kış ortası su kuşu sayımlarında lagünde, 37 türden 5 bin 356 su kuşu sayıldı. Bu lagünde 24'ü üreyen olmak üzere yıl boyu görülen toplam 113 kuş türü bulunuyor." bilgisini verdi.

"En çevreci hükümet, bizim hükümetimiz"

İstanbul-İzmir otoyolunun toplam yatırım bedelinin yaklaşık 9 milyar doları bulacağını hatırlatan Eroğlu, otoyol tamamlandığında İstanbul-İzmir arası mesafenin 3,5 saate ineceğinin ve güzergahtaki bütün şehirlerde ulaşım anlamında büyük bir rahatlama sağlanacağını kaydetti.

Hükümet olarak tabiata ve biyolojik çeşitliliğe gereken önemi fazlasıyla gösterdiklerinin de altını çizen Eroğlu "İddia ediyorum gelmiş geçmiş en çevreci hükümet, bizim hükümetimiz. Bu büyüklükteki bir projede dahi, tabiatı düşünüyoruz ve gerektiğinde projede değişiklikler yapıyoruz. Tabii dengenin öneminin farkındayız ve ona göre projelerimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Veysel Eroğlu İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title