Haberler

Osman Gazi İlkokulunda Öğrencilere 112 Acil Çağrı Servisini Anlattılar

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Servisi ekibi, Sağlık Bakanlığının "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında Osmaneli’nin Osman Gazi İlkokulu’ndaki öğrencilere 112 Acil Çağrı Eğitimi verildi.

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Servisi ekibi, Sağlık Bakanlığının "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında Osmaneli'nin Osman Gazi İlkokulu'ndaki öğrencilere 112 Acil Çağrı Eğitimi verildi.

Eğitimlerde, 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konuları üzerinde duruldu. Konu ile ilgili sunum yapıldı, filmler izletildi ve afişler gösterildi. Daha sonra karşılıklı soru-cevap şeklinde, 112 Acil Çağrı Merkezinin hangi durumlarda, nasıl aranması ve gereksiz aramaların yapılmaması, ambulanslara trafikte nasıl yol verilmesi gerektiği ve ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi hakkında bilgiler verildi. Bu kurallara uyulmadığında ne gibi olumsuz sonuçların ortaya çıkabileceği örneklerle anlatıldı. Eğitimin tamamlanmasından sonra, öğrenciler gruplar halinde ambulansın içine alınarak ambulansın tanıtımı yapıldı, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verildi ve broşürler dağıtıldı.

Okul Müdürü Şenol Altıntaş, okula gelen 112 ekiplerine teşekkür konuşması yaptı. Müdür Altıntaş, "Başta Bilecik İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz'a, Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Çağrı Servisi ekibine ve Osmaneli 112 Sağlık ekiplerine öğrencilerimize verdikleri bu faydalı eğitimden dolayı şükranlarımızı sunuyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Altıntaş Osmaneli Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title