Haberler

Osman Baydemir'in Sözleri Meclis'i Gerdi

Güncelleme:

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in olağanüstü toplantıda yaptığı konuşma, Meclis'te gergin anlara sebep oldu.

CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine CHP'li Meclis Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında toplandı. Hükümet adına konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın ardından kürsüye çıkan HDP'li vekil Osman Baydemir, çarpıcı bir açıklamada bulundu.

"VEKİLLİKLERİMİZ ASKERE, POLİSE, GERİLLAYA KURBAN OLSUN"

Baydemir konuşmasında, "Benim ve bütün vekillerimizin vekillikleri bir askerin, polisin, gerilla ve sivilin canına kurban olsun" ifadelerini kullanınca Meclis'te gergin anlar yaşandı.

İlgili Haberler

İşte Baydemir'in tartışma yaratan o sözleri:

"Tek başına iktidar olma uğruna, fidanlar, canlar toprağa gömülüyor. Herbirinizin iktidarı, herbirimizin iktidarı, isterseniz kardeşliğime inanın, isterseniz inanmayın, beni de sizi de yaratan Rab'bim şahittir ki, bütün dünya iktidarları, benim ve arkadaşlarımın vekilliği, bin kere bir askerin, bir polisin, bir gerillanın, bir sivilin yaşam hakkına binlerce kez kurban olsun. Mizliyle yanıt vermekle hiçbir sorunu çözemeyeceğiz."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Osman Baydemir Bülent Arınç Şafak Pavey Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (668)

Angaralı:

Yav devlet ne yapsın?vekilin biri korucuları tehdıt edıyor,bırı polis tokatlıyor,biri silah kuryeligi yapıyor,biri üniformalı askere kimlik soruyor,birı tükrükle boguyor bütün Türkleri yani demokrasiyi insan haklarıni birileri bunlara yanliş anlatmiş,,,,

10
288
yanıtYanıtla
Kürt:

Şiddeti lanetleyenler şiddetin ta kendisi. Git bu Konuşmayı Dağdaki meclisinde yap. Kardeşliğe Suikasti siz o iki askeri uykusunda infaz ederek suikast yaptınız. Masal anlatma ben de Kürtüm, Terörün her türlüsünü lânetliyoruz.

11
281
yanıtYanıtla
cemil:

helal sana osman baydemir büyüksün. biz kimin savas kimin barış isteğini çok iyi biliyoruz.

164
93
yanıtYanıtla
akıllı olun:

Bütün dünya gördüki barışı istemeyen kürtler oldu askerlerimizi şehit ediyorlar, türkiyenin yer yerinde bozgunculuk yapıyorlar yakıp yıkıyorlar. Tek çare türk devletlerinden 5 milyon uygur türklerinden, 5 milyon özbek türklerinden, 5 milyon Türkmenistan türklerinden, 5 milyon kırım türklerinden alıp güneydoğuya yerşeltirsin bakalım ne oluyor o zaman. Dünya yaratıldı yaratılalı her sorunun bir çözümü vardır. :) :)

186
12
yanıtYanıtla
gerçek:

senin allahına kurban

182
12
yanıtYanıtla
GERÇEKCİ:

YOLLARA MAYIN DÖŞERKEN NERDEYDİNİZ İNANIRMI BU MİLLET SİZE, HİKAYESİNİZ. . . . . . . . . . . . . .

29
162
yanıtYanıtla
İŞTE BU !!!!!:

SANA HELAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLL OLSUNNNNN !!!

105
56
yanıtYanıtla
.................:

Ben şahsım adına Kürtlerle kardeşligş asla ve asla kabul etmem, Çünkü pis yüzlerini herkes yeniden görmüştür. Sıkıştıgı zaman Allah diyen, sıkıştıgı zaman aman dileyen bir azınlık kardeş olarak kabul edilemez. Dün konustuklarını bugün yok sayıyorlar. inkar ikiyüzlülük almış başını gidiyor. nankör adi insan müsveddeleri. Askere, Polise, Müslüman olan birine silah sıkanlar şimdi mecliste kardeşlik nidaları atıyor. bunları konuşturan devlet siyaset adamları ne yapıyor acaba.

9
140
yanıtYanıtla
Kara:

O mecliste o kadar başı boş varki ülkesine hiç faydası olmayan senin eline su bile dökemez adam gibi adam doğru söylüyor

6
135
yanıtYanıtla
ZAFER:

Bu sayfalarda görevlendirilmiş Hdpliler beğeni hilesi yapıyor alayı ermeni

51
90
yanıtYanıtla
Tüm 668 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title